מתכון לפלאפל ביתי: המצרכים

כ- 25 כדורים

2 כוסות גרגרי חומוס, מושרים במים למשך 12 שעות בערך

החלק הרך משתי פרוסות לחם שחור (אפשר לפורר במעבד מזון)

5 שיני שום קצוצות

2 כפיות מחוקות סודה לשתייה

צרור פטרוזיליה קצוץ

חצי צרור כוסברה קצוץ

בצל קטן חצוי לרבעים

כפית מחוקה כמון

מלח ופלפל לפי הטעם

שמן לטיגון עמוק

מתכון לפלאפל ביתי – אופן ההכנה

שוטפים ומסננים את גרגרי החומוס ומכניסים למעבד מזון (עדיף להשתמש במטחנת בשר), עם השום, הבצל, עשבי התיבול והתבלינים. מעבדים עד לקבלת תערובת אחידה שניתן ליצור ממנה כדורים.

מוסיפים לתערובת אבקת סודה לשתיה, מערבבים היטב ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל. משהים את התערובת בצד למשך חצי שעה.

מחממים שמן עמוק, ובינתיים יוצרים כדורים קטנים, כדאי להיעזר במכשיר להכנת פלאפל.

מטגנים את הכדורים עד לקבלת צבע זהוב עד שחום. כדאי לטגן קציצה אחת, לטעום ולתקן תיבול במידה ויש צורך.

מומלץ להגיש את כדורי הפלאפל עם חצאי פיתות, סלט ירקות, חומוס, טחינה וצ'יפס.