ברקע העומסים הכבדים במתחמי הבדיקות, ראש הממשלה נפתלי בנט הודיע אמש (ראשון) כי הוא מתכוון לשנות את הקריטריונים לחובת ביצוע הבדיקה.

לאור זאת, מסתמן כי מחוסנים שיאותרו כחיוביים באנטיגן לא יצטרכו לבצע בדיקת PCR נוספת, כך מפרסם העיתון 'ישראל היום'.

בנוסף, מחוסנים שנחשפו לחולה מאומת ידרשו לבצע רק בדיקת אנטיגן מהירה מוסדית. בדיקות pcr ימשיכו להינתן רק לחולים סימפטומטיים ולאנשים באוכלוסייה בסיכון שהיו במגע עם חולה מאומת.

אמש מתחמי הבדיקות קרסו נוכח העומסים הכבדים ואזרחים דיווחו על שעות של המתנה בתור בכדי לקבל בדיקה.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

צילום לע"מ (מתוך ערוץ כנסת)

בנט אמר אמש במסיבת העיתונאים: "הערב, אני מודיע שמנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' נחמן אש, עדכן אותי ואת שר הבריאות, ניצן הורוביץ, לפני שעה קלה, על החלטתו לאפשר מתן חיסון רביעי למבוגרים מעל גיל 60 ולצוותים רפואיים, לאחר שעברו 4 חודשים לפחות ממועד החיסון הקודם".

עוד הוסיף: "אני קורא לכל מי שזכאי למנה רביעית – לגשת ולהתחסן. מדובר בעיקר בציבור המבוגר. הזמן שהרווחנו איפשר לנו ללמוד על האומיקרון, לראות מה קורה בשאר העולם, ולהתאים את התכנית שלנו. ראינו מדינות, כמו הולנד או גרמניה, שבגלל שלא היה להן את הזמן, לעבור לסגר. וראינו מדינות אחרות שמתמודדות כרגע עם שיא של אישפוזי ילדים מאז תחילת המגפה".