משרד החקלאות איתר בימים האחרונים כשלושה טון בשר עוף ובשר כבש מוברח שנשחט ללא פיקוח. ככל הנראה, הבשר היה מיועד לשיווק בצפון הארץ. אתר מאקו דיווח כי כשליש מהבשר הוברח משטחי הרשות הפלסטינית ושאר הבשר מקורו בשחיטה מקומית לא חוקית.
נהגי המשאיות עוכבו לחקירה, והבשר שנתפס הושמד.
ההערכה היא כי מקורו של הבשר בשחיטות שנעשו ללא פיקוח וטרינרי, כפי שנדרש בחוק. בנוסף, בשל התנאים בהם הועבר הבשר, סביר להניח שהוא התקלקל ובכך הפך לפסול למאכל אדם. כך שייתכן מאוד שהבשר התקלקל – דבר שעלול להיות מאוד מסוכן אילו היה מגיע לצרכנים.
מנהל היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות, רואי קליגר, אמר כי תפיסות הבשר המוברח מבוססות על מידע מודיעיני רחב המאפשר לאנשי היחידה לאתר כלי רכב שמבריחים סחורה מהסוג הזה.
ממשרד החקלאות נמסר, כי חל איסור על העברת מוצרים מן החי משטחי הרשות הפלסטינית עקב חשש לבריאות הציבור וכן חל איסור על הפעלת מפעלי בשר ללא אישור ופיקוח. במשרד מבקשים מהציבור להקפיד לרכוש בשר במקומות מוכרים הנמצאים תחת פיקוח.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים