תת-אלוף גיא לוי, נכנס היום (שני) לתפקידו כקצין חיל הרגלים והצנחנים הראשי, וימשיך במקביל בשבועות הקרובים את תפקידו הנוכחי כמפקד בית הספר לקצינים.

תת-אלוף גיא לוי מחליף בתפקידו את תת-אלוף דן גולדפוס, אשר כיהן בתפקיד במהלך השנתיים האחרונות ועתיד לצאת לשנת לימודים בארה"ב. הטקס נערך היום (ב׳), במפקדת חטיבת המרו"ם בבסיס "תל-נוף", במעמד מפקד זרוע היבשה, אלוף יואל סטריק, מפקדים ובני משפחה.

צילום: דוצ

 מפקד זרוע היבשה, אלוף יואל סטריק אמר במהלך הטקס: "ימי הלחימה אל מול ארגוני הטרור ברצועה הבהירו לנו עד כמה חשובה היכולת שלנו לשמור על מוכנות גבוהה ליום פקודה, עד כמה אנחנו נדרשים בכל עת לחדד את החוש המבצעי שלנו ולהבטיח את יכולתנו להיערך במהירות ללחימה ולהכריע בה. אנו פועלים בנחישות על מנת להתאים את עצמנו לאתגרים העתידיים ומשפרים את המוכנות שלנו במטרה למצות את היכולות ההגנתיות וההתקפיות, כל אלו כדי שבזמן פקודה נחתור לניצחון מהיר ומובהק על האויב"

 קצין חיל רגלים וצנחנים הראשי היוצא, תת-אלוף דן גולדפוס אמר: "'חיל הרגלים' הינה כותרת שמחייבת אותנו בראש ובראשונה להיות אנשי מקצוע מדויקים, מקצוענים ובלתי מתפשרים. המלחמה של המחר תדרוש מאיתנו להיות הכי טובים שיש, ואם לא נהיה כך, נשלם מחיר יקר שלא לצורך. חיל הרגלים לא עוסק בדילמות של האם יוטל או לא יוטל למערכה זו או אחרת- החיל, ביחידות שלו עוסק בחתירה למגע, בלהיות הכי מוכנים, כשירים ורלוונטים – זוהי תעודת הזהות שלנו ועל כך אנו אמונים. במהלך התקופה האחרונה עשינו שינויים רבים שהביאו לשיפור יכולות לוחם החי"ר, כך שבכל מפגש יהיה קטלני וינצח".

צילום: דוצ

קצין חיל רגלים וצנחנים הראשי הנכנס, תת-אלוף גיא לוי אמר: "חיל הרגלים הינו חיל שבמשך עשרות שנים מוביל את הכוחות הלוחמים בצה״ל ומעצב את האתוס של ״קדימה להסתער״, של לחימה נוכח פני אויב ושל החתירה למגע בכל תנאי עד לניצחון. במהלך תפקידי כמפקד האמון על הכשרת קצינים ומפקדים לצה״ל, שרבים מהפורום כאן שותפים לשליחות זו, עסקנו לא מעט בשילוב בין צדקת הדרך לבין הקניית יכולות מקצועיות בלתי מתפשרות. אני משוכנע כי כעת, אמשיך לעסוק בחיזוק כוחה וצדקתה ביתר שאת. זוהי זכות עבורי לקבל אחריות לבניין כוחו של חיל הרגלים ולהיות שותף מרכזי בבניין כוחו של זרוע היבשה".