האם יהדות התורה עומדת באופן רשמי מאחורי הפצת סרטונים אנונימיים נגד סמוטריץ' ובן גביר? נדע בקרוב.

בתשובה לעתירתו של בן גביר לוועדת הבחירות נגד יהדות התורה, ימינה והבית היהודי, יו"ר הועדה, השופט עוזי פוגלמן, הוציא החלטה לפיה רק מפלגת יהדות התורה נדרשת להשיב לעתירה של בן גביר תוך שלושה ימים עד יום ראשון הקרוב. השופט נימק זאת בטענה כי יהדות התורה היא היחידה מבין המפלגות שלא נתנה תשובה לגופו של עניין בפנייה מוקדמת של בן גביר על הפצת הסרטונים, שלא כמו בימינה ובבית היהודי שהכחישו את מעורבותם בעניין.

לסרוגים נודע כי בתשובה למכתב התראה של בן גביר טרם הגיש את העתירה, יהדות התורה היא המפלגה היחידה שלא הכחישה את מעורבותה ביצירת הסרטונים או הפצתם.

לא זו בלבד שיהדות התורה לא השיבה לגוף הטענות במכתב התראה של בן גביר,  תגובת המפלגה הייתה שליחת מכתב התראה בו יהדות התורה מאשימה את בן גביר ורשימת הציונות הדתית באותו עניים של הפצת סרטונים אנונימיים נגד הצבעה למפלגות החרדיות ועידוד הצבעה לסמוטריץ'.

"בעת האחרונה הופצו סרטונים ומודעות רחוב אלמוניות, הקוראים שלא להצביע למפלגות החרדיות, בהן מרשתי, ואשר מהללים את ח"כ סמוטריץ ומפלגתו", כתב בא כוח יהדות התורה במכתב התגובה לבן גביר.

עוד נכתב: "מאחורי סרטונים ומודעות רחוב אלו, המשדלים הצבעה למרשייך, הושקעה מחשבה רבה לרבות תקציבים רבים המחוייבים בפרסום ובשקיפות. כך למשל, בחשבון טוויטר אנונימי שנפתח ביום 21.3.7 תחת השם "לא ש"ס, לא ג', לא מצביעים לנציגים החרדיים", מופיעים סרטונים נגד מרשתי, בד בבד עם סרטוני תעמולה בעד ח"כ סמוטריץ".

 

בתשובה להאשמה של יהדות התורה, בא כוחו של בן גביר הכחיש את הטענות ושלח מכתב תגובה בו נכתב:

  1. "אשר להפצת מודעות הרחוב – אלא לא הוצגו בפנייה, ועל כן לא ניתן לדעת מהכתוב בהם והאם יש למרשתי קשר אליהן
  2.  "אשר לסרטונים – הגם שבפנייתך לא צירפת את האופן שבו פורסמו הסרטונים, אלא רק את הסרטונים עצמם, אבהיר באופן מפורש כי למרשתי אין קשר לסרטונים אלו. לא בעריכתם, לא בהפצתם, ולא בפרסומם".
  3. אשר לחשבון הטוויטר – למרשתי אין כל קשר אליו. עיון בפרסומי החשבון מלמד כיי יש בו דווקא פרסומים רבים של סרטוני תעמולה המזוהים עם מרשתך וחתומים על ידה".

הבית היהודי וימינה הכחישו

כפי שפרסמנו לראשונה בסרוגים, הבית היהודי השיבו למכתב התראה של בן גביר נגד המפלגה על הפצת הסרטונים – כי הם אינם עומדים מאחוריהם, ואף רמזו כי יהדות התורה אחראים לכך: "משיחות עם אנשי הבית היהודי, נראה לי כי את יוצרי הסרטון יש לחפש במגזרים אחרים ודי לחכימא ברמיזא", כתב בא כוח מפלגת הבית היהודי.

כמו כן, גם מפלגת ימינה שלחה תשובה למכתב התראה של בן גביר טרם הגיש את העתירה וכתבו כי: "לסיעת ימינה אין קשר לסרטונים המוזכרים במכתבך". עוד נכתב: "גורמים מטעם מרשך הוציאו פרסום המאשים את מרשתי בייצור ופרסום סרטונים אלו ומשכך דורשת מרשתי התנצלות פומבית על אישומי שווא אלו".