מתלבטת מה להכין לארוחה רומנטית עם בן הזוג? רביולי, כיסני הבצק המפורסמים מלאים בבטטה מתקתקה, יכולים להיות פתרון טעים. שירן שלו מגישה את המתכון המלא.
● מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן
מתכון לרביולי בטטה מוקפץ
לבצק
1 1/2 כוסות קמח
2 ביצים
מעט מלח
למלית
בטטה אחת גדולה או שתי בטטות קטנות
גבינת טוב טעם
קוביה קטנה של גבינה קשה
חמאה
מלח ופלפל
להגשה
מעט חמאה
2כפות שמן זית
2-3 שיני שום חתוך
2 גבעולי בצל ירוק
מתכון לרביולי בטטה מוקפץ: אופן ההכנה
מכניסים את כל החומרי הבצק לקערת מעבד מזון ומפעילים עד שנוצר בצק אחיד.
אלחלופין, אפשר ללוש עד לקבלת בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים אותו למקרר לחצי שעה.
בינתיים מכינים את המלית:
קולפים את הבטטות ומבשלים אותם בתוך סיר עם מים רותחים עד להתרככות.
מועכים בקערה את הבטטות, ממיסים על מחבת או על סיר קטן את החמאה ומוסיפים את מחית הבטטות, מוסיפים את הגבינות מטבלים במלח ופלפל ומערבבים.
מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעובי 2 מ”מ. חותכים עיגולים בעזרת רינג בינוני, שמים במרכז של חצי מעיגולי הבצק כף גדושה מהמלית, מכסים אותם בשאר עיגולי הבצק ומהדקים היטב, אפשר לעשות צורות אחרות
את הרביולי המוכן מניחים על משטח מקומח על מנת שלא ידבקו אחד לשני.
מרתיחים בסיר מים עם מעט מלח, ומבשלים את הריביולי למשך 3-4 דקות, עד שהם צפים.
ממיסים במחבת חמאה עם מעט שמן זית, מוספים את הריביולי המבושלים, את השום והבצל הירוק.
מקפיצים 2-3 דקות במחבת, מטבלים במלח על פי הטעם ומגישים.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים