הממשלה הקצתה חצי מיליארד ש"ח לעידוד תעסוקת חרדים, למשך חמש השנים הקרובות. כך אמר לפני דקות אחדות שר הכלכלה נפתלי בנט, בישיבת הוועדה לביקורת המדינה בכנסת.

מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן

הוועדה דנה בדו"ח המבקר על הפעילות לעידוד התעסוקה במגזר החרדי ויו"ר הוועדה, ח"כ אמנון כהן (ש"ס) הדגיש כי יש להבטיח ייצוג הולם לחרדים ולמנוע אפליה בגלל דעות קדומות. יגאל אמיתי, דוברות הכנסת.

מוקדם יותר הודיע בנט כי החל מנובמבר הקרוב חרדים יעברו הכשרה לסיוע בזמן חירום.

בנט הנחה את ראש מנהלת השירות הלאומי והאזרחי, שר שלום ג'רבי, להעביר את משרתי השירות האזרחי החרדי הכשרה למצבי חירום החל מחודש נובמבר הקרוב: " זה לא סוד שהתרחיש הלאומי הוא מלחמה שבה העורף הוא החזית. במצב כזה, אנחנו ניראה, חלילה, פגיעות משמעותיות בעורף, ולכן היכולת של העורף לתפקד טוב בשעת חירום היא קריטית. אלפי הצעירים החרדים שממילא פזורים על פני הארץ יוכלו להסתפח אל המנהלת בכל עיר, ובעת אירוע חירום הם יוכלו להתייצב".

בנט הוסיף: "ככל שנראה יותר חרדים נושאים בתפקידים משמעותיים, זו תהיה נבואה שמגשימה את עצמה".