אתמול בבוקר, בבית משפט השלום בירושלים, התקיים הדיון הראשון, במשפט שנערך נגדי. כל בר דעת שיקרא את כתב האישום שהגישה נגדי הפרקליטות לפני קצת פחות משנה, יבין כי מדובר בבדיחה: מדובר באישומים המבוססים על חצאי התבטאויות, מתוך ראיונות שהענקתי לכלי התקשורת לפני 7 שנים.
אחרי 7 שנים, הוגש נגדי כתב אישום. הסיבה לכך היא, שהאנשים שלהם מפריעה יותר מכל פעילותו של ארגון להב"ה, הם אנשי התנועה הרפורמית. במהלך השנים האחרונות, הגישו נגדי הרפורמים לא פחות מ-45 פניות ליועץ המשפטי לממשלה ולפרקליטות, בדרישה להעמיד אותי לדין. הם עוקבים ומתעדים כל התבטאות שלי, כל מעשה שלי נגד ההתבוללות הוא לשיכים בעיניהם, המאבק שלי במצעדי הגאווה הוא לצנינים בצידיהם, ואכן לאחר מאבק של שנים, בקיץ שנה שעברה, נשאו מאמצי הרפורמים פרי, ומנדלבליט החליט להעמיד אותי לדין.
אותו מנדלבליט שהספיק באותה שנה לפסול מהתמודדות לכנסת אותי, ואת חבריי ד"ר מיכאל בן ארי וברוך מרזל, באמתלת "גזענות", ובאותה נשימה הסביר באמצעות לוליינות משפטית, מדוע המעריצה של המחבל סמיר קונטאר, היבא יזבק, כשרה לכהן כחברה בכנסת ישראל.
הסיבה שהפעילות של ארגון להב"ה כל כך מטרידה את הרפורמים, היא שהמאבק שארגון להב"ה חרט על דגלו, היא למעשה הסיבה להקמת התנועה הרפורמית: ההתבוללות. מבחינה היסטורית, יסודה של התנועה הרפורמית הוא בסלידה והבוז שרכשו מייסדיה ליהדות ועקרונותיה, בדגש ניכר על ההבדלה בין ישראל לעמים.
הרפורמים החלו במסע נמרץ למחיקת כל ערך המעלה על נס לאומיות יהודית ובדלנות. זו הסיבה שבגללה הפעילות העיקשת שלי ושל ארגון להב"ה במשך השנים, העוסקת במניעת קשרי תערובת, כל כך מטרידה את הרפורמיים; וזו הסיבה שבגינה הם נלחמו במשך כל כך הרבה זמן, להביא להעמדתי לדין. כנראה שפתיחת המשפט נגדי עוררה אצלם את התיאבון, והבוקר, הם עתרו לבג"ץ בדרישה להעמיד לדין גם את חברי, ד"ר מיכאל בן ארי.
לאחר הגשת כתב האישום, ציפיתי לשמוע רבנים מכלל המגזרים, משמיעים קול זעקה. על העוול. על הרדיפה. על כך שבמדינה יהודית, מוגש כתב אישום בגין פעילות נגד התבוללות. אך קולם של כמעט כל הרבנים נדם. בודדים היו אלו, שעמדו מנגד ומחו. ואם לא די בכך שנדם, שלשום, הוא אף שימש לרועץ: בוועידה דיגיטלית של העיתון 'מקור ראשון', השתתף רב בכיר מאוד בציונות הדתית, בדיאלוג שכותרתו "לא פוחדים משיח פתוח", עם רבה רפורמית מוכרת מצרפת.
זה אולי נראה מאוד ליברלי ויפה, אך חשוב להבין: אותו הרב, העניק הכשר בפועל לרפורמים: בהשתתפות ב'שיח', הוא אמר להם: אתם אכן זרם ביהדות, במקום להגיד להם: אתם זרם נגד היהדות. מדובר בהכשר להתבוללות, לביטול המושג תורה מסיני. מבחינת הרפורמים, כל יהודי שאומר בכל בוקר "ברוך אתה ה'… שלא עשני גוי", הוא גזען. האם בעיני אותו רב, אין קו אדום, אותו אסור לחצות?
נכון, אקט שכזה יעניק ככל הנראה לאותו רב חיבוק נעים מהבראנז'ה. אך מרב חשוב, שהעמיד תלמידים הרבה ועומד בראש ישיבה, אני מצפה שלא להחניף לרשעים ושלא לדרג את הנאמנות לה' ותורתו, לפני החיבוקים מהבראנז'ה.
בספר משלי, אמר שלמה המלך ע"ה (כח:ד): "עוזבי תורה יהללו רשע, ושומרי תורה יתגרו בם". הרלב"ג מפרש את הפסוק כך: "עוזבי תורה יהללו הרשע על רשעו ויתגרו בשומרי התורה, לחשבם שהתורה היא בלתי ראויה להתנהג בה". המצודת דוד פירש: "אלו שאחזו בתורה ועזבוה, יהללו עוד את הרשע, אם כן המה גרועים ממנו, כי הרשע בעצמו יודע שלא טובים מעשיו אבל יעשם לתאבון, אבל הם מהללים מעשיו וכמה שאמרו רז"ל שנה ופירש יותר מכולם".
בנצי גופשטיין הוא מייסד ויו"ר תנועת להב"ה, וחבר תנועת עוצמה יהודית
מה דעתך בנושא?
18 תגובות
2 דיונים
שעיה
ניפגש במעשיהו. מקום מכובד וראוי למכובדים כמוהו.
20:46 09.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שחר
ואוי לדור שלנו שישנם רבנים רכרוכיים מסויימים..לא כולם.
20:18 09.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לא רק
ומגדלי החזירים?
19:23 09.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אחיה
ירבו כמותך בישראל.
01:25 11.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חיים
עולם הפוך ראיתי.מי שנלחם על הגנת תורת ישראל-תורה מהשמים,עברין.מי שבודה מילבו ,ולמעשה נלחם נגד צור ישראל,שנתן תורה לעם ישראל בנוכחות מליונים,קדוש קדוש ייאמר לו.אוי לאותה בושה.
23:41 10.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסי
בנצי מל''ו צדיקי הדור! אוהבים אותך!
20:58 10.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יצחק
בנצי אדם קדוש יותר מרבנים שנפגשים עם רפורמים ארורים
09:43 10.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דדי
באשר לרשע מנדלפלוץ ימח שמו וזכרו מזכיר לי את אנשי דאעש עים הזקן, מאחל לו את כל המחלות שהיו במצריים,תמות נבלה,
08:59 10.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
כואב, אבל בנצי צודק
אני לא מאמין שהרב צבי יהודה היה שותק. כל כולו היה "לא תגורו". אבל היום כמעט כולם שותקים. הרי רדיפה של בנצי על שמציל יהודיות מהתבוללות היא שעת שמד ממש. אז ריבונו...
אני לא מאמין שהרב צבי יהודה היה שותק. כל כולו היה "לא תגורו". אבל היום כמעט כולם שותקים. הרי רדיפה של בנצי על שמציל יהודיות מהתבוללות היא שעת שמד ממש. אז ריבונו של עולם!!! איך כולם שותקים!!!
המשך 08:19 10.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ינון
אתה חוצפן תתביש אני מוחה על ביזוי תלמיד חכם איך אתה מעז מי אתה ואני בכלל. אתה ואני לא נגיע למדרגה שלו ביחד גם עוד 30 שנה אולי יחוצפן...
אתה חוצפן תתביש אני מוחה על ביזוי תלמיד חכם איך אתה מעז מי אתה ואני בכלל. אתה ואני לא נגיע למדרגה שלו ביחד גם עוד 30 שנה אולי יחוצפן היה גדול הדור, אתה לא תקבע מי גדול ומי לא ,ואתה לא תגיד לרבנים אם הם צדקו או לא , חוצפן. איזו חוצפה , מדבר ככה נגד גדול הדור, אני גם סבור שמעולם לא קראת את שיחותיו כי הרי אתה יודע הכל ואתה מחליט על פי ראייה בלבד שאתה יותר צדיק ממנו. אנני בא לפגוע בך חלילה או לבזותך אלא רק למחות על ביזוי תלמיד חכם ענק ואני מבק שסליחה אם אמרתי דברים שלא אמורים להאמר . אך החובה היא למחות כדמדברים ככה נגד צדיקים.
המשך 22:22 09.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
משה
רואים מה עשו תלמידי רב צבי יהודה. סיכלו התנגדות לגירוש גוש קטיף. הם ממלכתיים שהיא העבודה זרה של ימינו. מי לימד אותם להיות ממלכתיים? אין דבר כזה בהלכה. מתנגדים להר הבית ובנין המקדש. מי לימד אותם? יש הבדל עצום בין רבנים שקבלו חינוך ממרכז לאלו שלא. במרכז המציאו השקפות פסולות ואין מה ללמוד ממנו. להרבה אנשים לא איכפת מה רב צבי יהודה אמר או עשה. להרבה רבנים רב צבי היה איש מאד בעיותי. לא איכפת לי מה היה רב צבי יהודה אני רק מסתכל בתלמידים .
21:20 10.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר