תושבי בית אל ביקשו לקיים מחאה נגד איסור תפילה במרחב הציבורי, ובמקום זאת לערוך הפגנה. בתגובה שמסרה משטרת מחוז ש"י, נמסר כי "מותר להפגין אך לא לקיים תפילה".

הבקשה לתפילה

במכתב שהעביר התושב, אהרון קוניסברג למשטרה הוא מבקש לקיים את ה"מחאה" בשבת, 3 פעמים לפי זמני תפילות, בנימוק כתב כי הסיבה היא "עקב ההפגנה אמש בכיכר הבימה, שלא הייתה אכיפה נגדם".

במסמך שעליו חתום מפקד תחנת בנימין, אלי עובדיה, הובאו התנאים לקיום ההפגנה, כשבין היתר נמצאים הכללים המוכרים: "עמידה בכלל התנאים של משרד הבריאות, מרחק של שני מטרים בין מפגין למפגין", עם תוספת בכתב "במקום פתוח בלבד". בנוסף, "מסכת מיגון קבועה על פני כלל המשתתפים, קיום האסיפה במקום מוגדר ומוסכם על המשטרה.

"לא לקיים תפילה", מסמך המשטרה

הובהר כי "אין שימוש באמצעי כריזה, אין חסימות כבישים וציריםף הגדרת סדרנים וכח אבטחה של כלל האנשים)

בשלב זה מתייחס המסמך לאיסור לקיים תפילה: "לא תתקיים תפילה במקום מותר להפגין, אך לא לקיים תפילה".

כאמור, התושבים ביקשו להפגין ובכך לעקוף את האיסור להתפלל במניין, מכיוון שהותר להפגין בקבוצות של מאות אנשים תוך שמירת מרחק ביניהם.

המשטרה: הממשלה אסרה תפילות והיתרה להפגין

ממשטרת ישראל נמסר: המשטרה פועלת ותמשיך לפעול אך ורק בהתאם לחוק, ובכל הנוגע למאבק בהתפשטות נגיף הקורונה- בהתאם לתקנות לשעת חירום וצו בריאות העם שגובשו ע״י הדרג המדיני. בתקנות קבעה הממשלה איסורים הנוגעים לתפילות ומנגד היתר להפגין במגבלות הקיימות ובהתאם ניתן האישור כאמור. בכל הנוגע למדיניות ההיתרים או ההגבלות יש לפנות למי שקבע והחליט עליהם ולא למי שאוכף אותם מתוקף תפקידו עפ״י חוק.