ראש הממשלה נתניהו ומנכ"ל משרד הבריאות מוסרים הערב (רביעי) עוד הצהרה לציבור, זאת שבוע בדיוק לפני כניסת חג הפסח. הצעדים החדשים בין היתר: דרישה לחבוש מסיכות, הגבלת הכניסה לבני ברק, מענק למשפחות והוראה כל כל חוזר מחו"ל ייכנס לבידוד במלונית. בנוסף, חזר על ההנחיות לקראת ליל הסדר.
"אנחנו עומדים בצומת הכרעה", פתח ראש הממשלה, "להתקדם למעלה כמו מדינות שבלמו את הקורונה או למטה כמו אותן מדינות שיש להן אלפי מתים".
על הטיפול מול הציבור החרדי: "הנחתי את כל המשרדים להגיש סיוע מיוחד לעיר בני ברק, מהדקים את הגבלות התנועה וגם באיזורים אחרים כמו בשכונות מסויימות בדרום תל אביב, כדי למנוע הדבקות. נדאג לכל אחד למחסורו".
500 שקל לכל 4 ילדים
לדבריו, "חל מהפך חיובי ביותר בציבור החרדי, מפנים היטב את הסכנה, נשמע להוראות ומתנהג באחריות בגיבוי מלא של הרבנים, אבל לצערנו במקומות מסויימים המחלה התפשטה בקצב כפול ומכופל ביחס למקומות אחרים, על כן, החלטנו לצמצם על למינימום ההכרחי מהעיר".
נתניהו הודיע כי "כל משפחה תקבל עד 500 שקל לכל ילד במיידי, עד 4 ילדים, קשישים יקבלו תוספת לקיצבת הזיקנה". הכנסת תגיש על כך הצעת חוק, נתניהו קרא לתמיכת כל סיעות הבית. בנוסף אמר כי המענק לעצמאים ירד מגיל 28 לגיל 20.
"סדר קטן הוא סדר בטוח"
על לילד הסדר: "אתם נדרשים לקיים את ליל הסדר רק עם המשפחה הגרעינית שנמצאת איתכם עכשיו בבית. רק עם אלא שנמצאים בבית, סדר קטן הוא סדר בטוח והשנה נאמץ את חגיגת אבותינו ממצרים – פסח בבתים, עם הילדים שמתגוררים בבית".
בר סימן טוב שיבח את המגזר החרדי: "חברה שהבינה שנכנסה לבעיה, וההנהגה כולה יחד עם הציבור תפס את עצמו ושינה באופן מהיר את ההתנהגות שלו, מה שקורה היום בבני ברק שונה מאד מלפני כמה ימים".
על חובת לבישת המסיכות אמר: "המחלה לא עוברת באוויר אלא ברסיסי רוק, מספיק כיסוי פנים". הוא ביקש את המסיכות המקצועיות להשאיר לצוותים הרפואיים.
הוא הוסיף כי "מערכת הבריאות נערכת לתחלואה, אבל ההצלחה הכי גדולה תהיה אם נצליח למנוע את התחלואה, תהיו אחראיים, במלחמה הזאת כולנו חיילים".
השניים מדברים בסופו של יום קשה בישראל, לאחר שהנגיף גבה את חייהם של 25 נפטרים עד כה, 5 מהם רק הכו לעולם במהלך היום. כמו כן עדכן משרד הבריאות כי מספר החולים חצה את רף ה-6 אלף ועומד על 6,092 נדבקים.

מה דעתך בנושא?
11 תגובות
3 דיונים
יוסי
זה יותר זול מעוד מערכת בחירות. זו הרמה של החכים שלנו - ממש כמו כל עם ישראל - כולנו סוגדים לאלוהי הכסף.
09:28 02.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יהודי
מי אתם חושבים שאליו התכוון ראש הממשלה....רמז- אופי הדרשה של הפסוק, ועובדת היותו חולה קורונה. ולמקשיבים היטב, התבלבלות קטנה של ראש הממשלה...
23:18 01.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גיא
באמת אמר דברים חזקים בשמו.
23:18 01.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסף כהן
עברנו את פורים ההגנה של עם ישראל תפילה ותאורה!
22:38 01.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסי
ישראל צריכה מיתנדבים שידביקו עצמם ככה מי שישאר בחיים לא ידביק יותר. רק צריך להטיל סגר על המקומות האלו. שלא ידביקו את האחרים. כל המקומות שיש אזרחים לא ממושמעים שאחוז ההדבקה שם עצום. בני ברק מאה שערים יפו טירה טייבה.
09:29 02.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסף כהן
אל תסגור תורה ותפילות
21:23 01.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
התמים
אל תבלבל במוח. די כבר. תראה מה ההתכנסות בבתי כנסת ובישיבות עשתה בכל העולם : מבני ברק ועד ניו יורק. מירושלים ועד לונדון. אל תסכנו את עצמכם ואת סביבתכם. כרגע, תפילות ולימוד תורה ייעשו בבית. לא יקרה דבר. כשהמגפה תדעך - נחזיר ימינו כקדם.
21:50 01.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מידה כנגד מידה
ועכשיו אין מניינים. איפשרנו לרפורמיות לעשות צחוק מספר תורה, לשחק איתו תופסת בכותל, ועכשיו אין ספרי תורה. איפשרנו לרפורמיות לבוא כל ראש חודש לחלל את הכותל, ועכשיו הכותל סגור לקהל הרחב. ***זה התפקיד שלנו, המאמינים, לשמור על המקומות הקדושים לנו.*** ולא לתת לקבוצות רפורמיות אנארכיסטיות אוטו-אנטישמיות לבוא ולחלל את הבית שלנו.
22:51 01.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
משה
לא ברור. אם הכוונה הלכו לעולמם אתם מוזמנים לתקן
21:19 01.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עינת
הגיחו, כנראה, כלומר נולדו. יש בכתבה הרבה שגיאות כתיב, כמו "אלא" במקום "אלה".
03:33 02.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שני
יש לנו ילדים קטנים בבית חסמנו את יוטיוב . באתר ובעוד אתרים בין לאומים עושים זאת .תלמדו מהם
20:55 01.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר