על רקע ההפגנה מול בית הנשיא, הרצל חג'ג', אביה של סגן שיר חג'אג' שנרצחה בפיגוע דריסה בירושלים, סיפר היום (ראשון) בראיון לסרוגים על האפשרות של הקמת ממשלת מיעוט של כחול לבן והחשש של המשפחות השכולות ממהלך כזה.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
"אנחנו פה מיום שני, ובאנו למחות נגד האפשרות ששלושה רמטכ"לים ושני שרי ביטחון לשעבר יקימו ממשלה ביחד עם תומכי טרור. מבחינתנו איימן עודה ואחמד טיבי בדיוק כמו היבא יזבק" אמר. "ראינו כבר את נאום השאהידים ועשרות דוגמאות שהם לא מתנגדים לרצח של ישראלים וחיילים, ואת איימן עודה ראינו עושה וי יחד עם מפקדת החזית שמהכנופייה שלה יצאו אלה שרצחו את רנה שנרב. אנחנו באנו נגד השיתוף שלהם להקמת ממשלה, ולא נשתוק ולא נוותר לאף אחד שיקים ממשלה כזו".
כשנשאל האם במצב החירום הנוכחי על רקע התפרצות הקורונה אין צורך בממשלה מתפקדת, חג'אג אמר כי "אני לא חושב שצריך להקים ממשלה בכל מחיר. אפשר לעשות עוד בחירות עם צריך – עשו כבר שלוש, הרביעית תהיה פחות קשה. צריך להקים פה ממשלה ציונית שרוצה לקדם את הארץ. אנחנו לא באנו כגוף פוליטי, באנו פשוט כדי שלא ישתפו את תומכי הטרור. מבחינתנו כל ממשלה שתישען על תומכי טרור, דם ילדינו הוא גם על הידיים שלהם. לא משנה מי זה, אנחנו לא נשתוק להם".
הייתם בקשר עם נציגי כחול לבן על הנושא?
לפני שהקמתי את האוהל, שלחתי מכתבים לבוגי יעלון, צבי האוזר, יועז הנדל וחילי טרופר. העוזרת של יעלון אמרה לשלוח מייל ושאין אפשרות לפגישה כרגע. הנדל, האוזר וטרופר נפגשו איתנו, ואנחנו הסברנו להם מה הצד שלנו – אנחנו חברים בפורום משפחות שכולות של נפגעי טרור, שלא מוכנים לשתוק. אמרנו שנעשה הכל כדי למנוע את הפיגוע הבא. היום רצחו את הבת שלי, מחר ירצחו את הבת של כל אזרח ישראלי אחר. לא רצחו את שיר כי היא הבת של הרצל חג'אג', רצחו אותה כי היא חיילת בישראל, כי היא יהודייה – ואת זה צריך לעצור".
עוד הבהיר כי אין מעמד פוליטי למחאה שלו, למרות שבמקום נכחו פעילי ליכוד ושלטים של נתניהו. "יש פה מלא אנשים שבאים, המקום פתוח. אנחנו מאד משתדלים להרחיק אותם מאיתנו, אבל כשיש ריצה לקראת מישהו כולם נצמדים" הסביר. "ביקשנו מהם לא לבוא עם שלטים ולהיות רחוקים מאיתנו, אבל לא יכולים לשלוט בכולם פה".

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים