בנק לאומי מפלה את לקוחותיו הגרים ביהודה, שומרון, הגולן ומזרח ירושלים, כך פרסם הבוקר יאיר אלטמן בעיתון ישראל היום.
לאחרונה פרסם בנק לאומי הטבות להעמדת הלוואות בשיתוף קרן ההשקעות של בנק האיחוד האירופי (EIF). מדובר באשראי שיינתן ללקוחות העונים על הקריטריונים של התכנית. קריטריונים אלו מתאימים בעיקר לחברות העוסקות בפיתוח ובחדשנות בתחומים טכנולוגיים. מי שיימצא מתאים יגובה בערבות מצד ה־EIF, דבר אשר יקטין את הסיכון לבנק ולכאורה יאפשר לו להציע את האשראי בתנאים מוזלים.
אלא שאחד מהסעיפים בהסכם שעליו מחתים ה־EIF את לקוחותיו קובע במפורש שלקוחות ישראלים של הבנק הפועלים או מתגוררים מחוץ לקווי יוני 1967, ובכלל זה כל שטחי יהודה ושומרון, מזרח ירושלים, רמת הגולן ורצועת עזה, לא יוכלו ליהנות מהערבויות ומהאשראי המוזל.
המתנחלים זועמים: נחרים את בנק לאומי
בעקבות הפרסום התגובות ביו"ש זועמות. ראש מועצת בנימין ישראל גנץ דורש מבנק לאומי להבהיר שאין אמת בפרסום וכי תושבי יו״ש אינם מופלים לרעה. גנץ הנחה את גזברות המועצה להערך להעברת פעילות המועצה לבנק אחר במידה ולא תצא הבהרה ברורה.
״אם הפרסום נכון אזי החלטת בנק לאומי להכנע ל BDS ולאפשר חרם על מאות אלפים מתושבי יו״ש היא עבירה בוטה על חוק החרם ושערוריה שאין כדוגמתה. אנחנו לא ניתן את הלחי השניה ולא נמשיך לעבוד עם מי שמחרים אותנו.
אני מצפה להבהרה ברורה מבנק לאומי כי אין אמת בפרסום ואין חרם על תושבי יו״ש. אם לא יעשה כך הנחיתי את גזבר המועצה לבחון באופן מיידי את העברת פעילות המועצה מהבנק ואני קורא לראשי מועצות נוספים לפעול בצורה דומה״.
ראש המועצה האזורית הר חברון יוחאי דמרי הגיב: "לפני שאנו נלחמים באפליה חסרת התקדים באירופה ובהאג כלפינו, אנו צריכים למחות בתוקף על אפליה מסוכנת והזויה כאן בישראל. בנק לאומי הוכיח ששמו רחוק מלאפיין אותו. אם היה שומר על הגאווה הלאומית, לא היה מוציא את יהודה ושומרון מההחלטות שלו. דין יהודה ושומרון כדין תל אביב ורמת השרון, בין בהאג ובין בבנק לאומי. לצערי הרב צריך להמשיך להילחם על המובן מאליו, גם ב-2019, ואני מקווה שבמלחמה הצודקת על הזכות הבסיסית הזאת, ננצח"
גם ראש המועצה האזורית גוש עציון, שלמה נאמן אומר:"לא יעלה על הדעת שבנק הקורא לעצמו לאומי מפלה ציבור שלם, תוך כדי הסתמכות על קביעות של מדינות זרות ומדיניות זרה. האנטישמיות האירופאית שמתורגמת בעידן החדש לאנטי-ישראליות לא יכולה להנחות את העם השב לציון. אסור לנו כחברה המכבדת ערכים לאומיים להכנע לתכתיבים פוליטיים שכל מטרתם לפרק אותנו מבפנים. אני קורא לבנק לחזור ולשאת בגאון את שמו ולהיות קודם כל ולפני הכל לאומי. אל תהיו חלק ממשפחת הbds הבזויה וההזויה".
מה דעתך בנושא?
5 תגובות
1 דיונים
שחר
21:08 26.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
קדימה!!
אחר כך תחרימו את בנק לאומי, ונקווה שבנק לאומי לא יבהל ויחרים אתכם חזרה. ניראה מי ינצח בקרב.
19:41 24.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שטויות
כל אחד יתעסק עם עבודתו,לא לערבב דברים,כאילו שמישהו יקשיב לחרם,אני אישית תושב בנימין,ומתכוון להעביר את החשבון שלי לבנק לאומי,מבנק פועלים.
00:09 24.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוני
גם אני אעזוב את הבנק במידה לא תצא הבהרה
13:06 23.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נעם
.
23:59 05.01.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר