מתכון לעוגיות פריכות
מצרכים:
2 ו-1/2 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
180 גרם חמאה רכה/ מרגרינה בטעם חמאה
2 חלמונים
קורט מלח
לציפוי: סוכר לבן או חום/ אבקת קינמון
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון או באופן ידני מעבדים את החמאה, תמצית הווניל והסוכר לתערובת אחידה ומוסיפים את החלמונים. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומעבדים לבצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר.
2. לאחר כחצי שעה לשים מעט את הבצק ומרדדים אותו על משטח מקומח וקורצים צורות.
3. מסדרים את העוגיות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים סוכר או קינמון מעל ואופים בחום של 175 מעלות למשך 8-10 דקות. שימו לב: לאחר האפייה העוגיות צריכות להישאר כמעט לבנות.
בתאבון!
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
1 דיונים
רק סער יבריא הפילוג
נגד הפילוג
15:56 16.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שרה
האם אפשר במקום מרגרינה או חמאה לשים שמן? אם כן, כמה
11:54 12.11.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חובבנית
מתוך היכרות עם המתכון המוצלח (מאוד!) גם אני חשבתי שהכמויות של המרגרינה והסוכר מטורפות... אבל כשניסיתי להמיר או לשנות - יצא על הפנים...
17:05 12.11.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רק סער יבריא הפילוג
נגד הפילוג
15:56 16.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שרה
האם אפשר במקום מרגרינה או חמאה לשים שמן? אם כן, כמה
11:54 12.11.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חובבנית
מתוך היכרות עם המתכון המוצלח (מאוד!) גם אני חשבתי שהכמויות של המרגרינה והסוכר מטורפות... אבל כשניסיתי להמיר או לשנות - יצא על הפנים...
17:05 12.11.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר