באיחוד האירופי גינו היום (רביעי) את התחייבותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו להחיל ריבונות ישראלית בבקעת הירדן לאחר הבחירות לכנסת. בדבריהם התריעו כי המהלך צפוי לערער את הסיכויים לשלום במזרח התיכון.
"מדיניות הבנייה והרחבת ההתנחלויות אינה חוקית על פי החוק הבינלאומי והמשכה" אמר דובר הארגון. "הפעולות שננקטו בהקשר זה מערערות את הכדאיות של פיתרון שתי המדינות ואת הסיכויים לשלום מתמשך".
כזכור, אמש נתניהו התחייב כי "בכוונתי להחיל עם הקמת הממשלה הבאה את הריבונות על בקעת הירדן וצפון ים המלח. זה יהיה הצעד הראשון אם אקבל את אמונכם. למה זה כל כך חשוב? כי זה הגבול המזרחי של מדינת ישראל, קיר המגן המזרחי שמבטיח שלא נחזור להיות מדינה באורך כמה קילומטרים".
בהמשך הציג מפה של בקעת הירדן והציג את המיקומים שבהם הריבונות תחל. "אף ראש ממשלה לא הביא מפה כזו בפני הבוחר. היא ברורה, היא מדויקת והיא הגיונית" אמר. "לא הייתה לנו הזדמנות כזאת מאז מלחמת ששת הימים, וספק אם תהיה הזדמנות כזו ב-50 השנים הבאות. תנו לי את הכוח להבטיח את ביטחון ישראל ואת הכוח להגדיר את גבולות ישראל".
דבריו של נתניהו התקבלו בזעם ברשות הפלסטינית, שטענו כי מדובר בהפרה של החוק שתביא להחרפת העימות באזור. "נתניהו דורס בשתי רגליו את החוק הבינלאומי" אמר יועצו של היו"ר אבו מאזן, מחמוד הבאש. "לכיבוש אין ריבונות ואין חוקיות".
גם בכיר הרשות הפלסטינית סאיב עריקאת הגיב בזעם להצהרה וקרא שלא לאפשר לריבונות הישראלית להתממש. "אם יורשה לנתניהו ליישם את תוכניות הסיפוח שלו -הוא יצליח לקבור כל סיכוי לשלום בין הפלסטינים לישראלים" טען. "על פי החוק הבינלאומי, סיפוח הוא פשע מלחמה. חייבים לסיים את הסכסוך על בסיס שתי המדינות וגבולות 1967 ולא למשוך אותו לעוד 100 שנים. אני גר בבקעת הירדן, ונתניהו רוצה שהנכדים שלי יחיו בין חומות".
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
נועם
הראפ של שולי רנד זה לא לילדים
13:28 12.09.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ענת
וזה ממש בקטן. צריך להיות עירניים לשקר וההשתלטות שלהם כאן על מדינתנו. צאו לראות מאות מבנים בלתי חוקיים במימון האיחוד האירופי בכל שטחי יו"ש .
16:55 11.09.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שירה
האיחוד האירופי: "העברת השגרירות לירושלים תפגע בסיכויי השלום" "ההכרה האמריקאית בגולן תפגע בסיכויי השלום" "סיפוח בקעת הירדן תפגע בסיכויי השלום" הכלבים ממשיכים לנבוח, סיכויי השלום טובים מאי פעם והשיירה עוברת.
15:59 11.09.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר