בעקבות הפלת חוק המצלמות, הנהגת כחול לבן ערכו היום (שני) מסיבת עיתונאים בה בירכו על ההתנגדות של חברי הכנסת. בדבריהם תקפו את ראש הממשלה נתניהו, אשר לדברים "רצה שנעסוק בשקרים".

"היום השפיות ניצחה. חשפנו את תרגיל ההונאה של נתניהו. במקום לעסוק בירי על הדרום הוא רצה שנעסוק בקונספירציות ושקרים" אמר היו"ר בני גנץ. "זהו ניצחון הדמוקרטיה, הממלכתיות ושלטון החוק עליהם נתניהו מנסה לערער. ניצחנו במאבק, אבל המאבק עוד כאן".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: סרוגים)

"נתניהו ימשיך בספינים שלו וינסה לשבש ולערער את תוצאות הבחירות. ינסה להפחיד, לשסות ולהפיץ דברים נוספים- אנחנו לא נאפשר לו" הוסיף והזהיר. "זו אינה התבוסה היחידה שלו, ולא תהיה האחרונה. ב17 בספטמבר כחול לבן תהיה המפלגה הגדולה ביותר, ונבטיח את שלטון הרוב ולא המיעוט לטובת צד אחד. שמח שעמדתנו פגשה את עמדתו של אביגדור ליברמן והמדינה".

מספר 2 ברשימה, ח"כ יאיר לפיד, הוסיף כי "שוב ביבי הפסיד, זה שאמר שכל מה שהוא רוצה הוא משיג. הוא הפך להיות ראש ממשלה היסטרי ושלילי, ומסביבו חבורה של… הוא ייתן, אנחנו לא ניתן". לדבריו, "יש מצד אחד את סמוטריץ', בן גביר עם תמונה של רוצח בסלון, ליצמן שעוזר לפדופיל או הרב רפי עם טיפולי המרה. מצד שני, הממשלה שאנחנו מציעים: גבי אשכנזי, יעלון, יולי אדלשטיין, גדעון סער ואנוכי. בראש יעמוד בני גנץ – איש מנוסה שרוצה לאחות את הקרעים. שתי ממשלות- תבחרו".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: סרוגים)

ח"כ משה (בוגי) יעלון התייחס לדבריו מהבוקר של בני בגין, לפיהם לא יצביע לליכוד בעקבות חוק המצלמות. "אני קןרא לאנשי ובוחרי הליכוד: תקשיבו לבני בגין, אתם יכולים להגיד בפה מלא ולא רק בחדרי חדרים. ראש הממשלה נפל, היום הוא נכשל – אנחנו נדאג בשבוע הבא שהוא ייכשל שוב" אמר. גבי אשכנזי הוסיף ושאל: "איך נתניהו ישיג את ה-61? ממשלה מלאה בשחיתות עם אלמנטים גזעניים. הבחירות הן על המדינה. לא נתנו לגנוב את הבחירות ולגנוב את המדינה והעמדנו אלטרנטיבה שפויה. הרוב קובע את סדר העדיפויות והקצעת המשאבים. אזרחי ישראל חייבים להצביע, כל מי שרוצה ממשלת אחדות, תקווה ומי שלא כאילו הצביע לביבי, ומשאיר את המצב הקיים".

מוקדם יותר היום ח"כ עופר שלח אמר כי "נפילת חוק המצלמות בועדה המסדרת זו התבוסה הראשונה, בשבוע הבא תבוא התבוסה הסופית״. לדבריו, "היום נחל בנימין נתניהו את התבוסה הראשונה של מערכת הבחירות הנוכחית. ספין ההסתה העלוב שלו והניסיון הכושל להסית נגד מערכת המשפט, ועדת הבחירות המרכזית, וציבורים גדולים של מצביעים בארץ – הכל כדי שהוא יוכל להאשים מישהו בתבוסתו בבחירות. הספין הזה נפל באופן מהדהד כאן בכנסת".

כאמור, הוועדה המסדרת בראשות ח"כ מיקי מכלוף זוהר דנה הבוקר בבקשת הממשלה להקדמת הדיון בהצעת חוק הבחירות לכנסת לפני הקריאה הראשונה. במסגרת הצבעה שמית נפלה הצעת החוק, לאור שוויון 12 בהצבעה.הדיון בוועדה נערך לאחר שיו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן הכריז כי יתנגד לחוק המצלמות, כשבליכוד החליטו על אף זאת לנסות ולהעביר את החוק בוועדה המסדרת וכאמור הניסיון נחל כישלון. המשמעות היא שהליכוד יוכלו להצביע לכל המוקדם ביום רביעי הקרוב, אך ככל הנראה זה יהיה מאוחר מדי כדי להביא את ההצעה לאישור לפני הבחירות.

במהלך הדיון נרשמו עימותים רבים כאשר ח"כ אחמד טיבי תקף את ראש הממשלה בנימין נתניהו ואת הליכוד בעקבות קידום החוק. "ראש הממשלה אמר שהעברים נוהרים לקלפיות, והיום הוא מתרגם את זה לאמירה אנטישמית שהערבים מזייפים בבחירות" טען. "מדובר בבן-אדם שחשוד במרמה ונתן שוחד, זו המפלגה היחידה שיכולה להטיף לנו מוסר". במהלך ההצבעה יו"ר הועדה מיקי זוהר גם תקף את נציגת ישראל ביתנו יוליה מלינובסקי שהצביעה נגד, וטען כי היא "שותפתה לדרך של טיבי".