טרור ההצתות, שהחל בדרום עם שיגור בלוני התבערה מרצועת עזה, הגיע כעת לצפון: בחדשות 12 פרסמו הערב (ראשון) תיעוד של מחבלי חיזבאללה שהגיעו ביום שישי האחרון סמוך לגבול ישראל והציתו אש במטרה להביא לשריפות במוצבי צה"ל וביישוב מרגליות. על פי הדיווח, בישראל מעריכים כי מדובר בפעולה מכוונת של חיזבאללה, שעלולה להפוך לדפוס פעולה קבוע.

האש שהוצתה על ידי פעילי ארגון הטרור גרמה לפיצוץ של  מוקשים רבים שטמונים באדמה. במהלך השריפה מספר רכבים של האו"ם עברו במקום – אך לא ניסו לעצור את המחבלים או לכבות את האש, שדילגה בזריזות לשטח ישראל. הכבישים באזור נחסמו וכוחות הכיבוי נערכו לפינוי המושב. רק לאחר כמה שעות של מאמצי כיבוי נרחבים, ללא אפשרות להשתמש במטוסים בשל הקרבה לגדר, האש כובתה.

"כולם יודעים שהצד הלבנוני עושה את הפרובוקציות האלה, ובטח שהשרפה הזאת היא על ידם ולא במקרה" אמר בעקבות ההצתות מנכ"ל מועצה אזורית מבואות החרמון, יורם מכלוף. "זה לא איזה רועה תמים. הם לומדים אותנו. הם רוצים ללמוד ואנחנו ערוכים ומוכנים. אנחנו יודעים בדיוק מה הם רוצים". במועצות מעריכים כי המחבלים מנסים להציב איום למוצבי צה"ל הסמוכים לגדר, וכן להביא לחשיפת שטחים שיכולים לשמש כוחות מיוחדים של צה"ל להסוואה בפעילות חוצת גדר.