הנה מקרה ש(לא) קרה באמת:
דו"ח חדש של ארגון השמאל בדי"ה, מוכיח ששמואל שטח, מנכ"ל נאמני תורה ועבודה, הוא למעשה שתול של הימין הקיצוני.
בדו"ח מובאות עשרות דוגמאות ותמונות לקשריו עם גורמי ימין קיצוני. בינהן למשל צילומים בהם הוא רוקד באותו מעגל ריקודים יחד עם מחבר ספר "תורת המלך" – בחתונה של חבר ילדות משותף אליה הוזמן. מר שטח עצמו התחנך בישיבת בני עקיבא בכפר הרא"ה, ואחד מרבותיו שם, הרב ק., היה פעיל בולט של תנועת "כך", שהוצאה מחוץ לחוק. יתרה מכך, בצבא הוא שרת באותו אוהל עם אחיינו של ברוך גודלשטיין ויותר מאוחר אף עבד כאברך בכולל תורה מציון אשר מומן בידי מר מ. משיקגו, שהיה אחד התורמים הגדולים לישיבת הרעיון היהודי.
שמואל עצמו הוא חלק מהקהילה הדתית בלוד. קהילה זו התפרסמה בעבר בכלי התקשורת כמי שבאה ל"ייהד" את לוד וחלק ממנה אף צולם מסתובב עם נשקים על מנת להבריח את הציבור הערבי מהעיר. בחג סוכות האחרון אף נסע עם משפחתו לחגיגות במערכת המכפלה, באירוע שבו נכחו גם אנשי הארגון "יד לאחים". בעמוד הפייסבוק נמצאו תמונות שלו על רקע הר הבית, בסיור שהודרך ע"י פעיל משיחי ממכון המקדש. בהתאם לדוגמאות רבות והתמונות שהובאו בדו"ח, מזהיר מרכז בדי"ה מההשפעה "המשיחית והמסוכנת" של מר שטח.
הדו"ח הזה כמובן לא פורסם, אך למעשה, אם מישהו היה רוצה לפרסמו, הרי שכל הנתונים הטכניים שהובאו למעלה, נכונים. כולם קרו, אלא שברור לכל מי שמכיר את הציונות הדתית, שהפרשנות שלהם מוטעית ומעוותת לחלוטין. כל מי שמכיר אותי, או את קהילתי בלוד, היה מגחך למקרא כתבה כזו, שכל כולה לא הייתה באה לעולם אלא למען מטרה אחת: להכפיש.
במקום להתמודד עם טענות ענייניות על כך שאני אדם ימני ולהתמודד עם טענותיי, הכי קל לסמן אותי כמופרע וכימין קיצוני, באמצעות כל חיבורים למיניהם.
אלא שמה שמגוחך לכולי עלמא, קורה אצלנו אחת לכמה זמן, כמו בסרטונים של מפלגת נעם שמבטאים את הגישה של "דו"ח" שהוציא בעבר ארגון מרכז ליב"ה.
זכותם של אנשים לחלוק על תוכניות חינוכיות כמו אלו של קרן מנדל, הכשרת מנהלים מבית "אבני ראשה" ועוד. ראוי להציג את התכנים השונים וליצור סביבם דיון מעמיק. אלא שלא בכך עוסקים בנעם או בליב"ה, אלא ביצירת חיבורים וקישורים המנסים להוכיח שכל מי שקשור לאותן תוכניות מפוארות הוא בעצם, לא פחות ולא יותר, מאשר הזרוע הארוכה של השמאל הקיצוני. באמצעות חיבורים מחיבורים שונים, מכפישים את כלל התוכניות ומשווים להם נופך חד מימדי.
בחבר המנהלים של כמה תוכניות מסוג זה יש, למשל, נציגים חרדיים. האם זה הופך אותן למובילות אג'נדה חרדית? ודאי שלא. תוכניות אלו מנסות במכוון לגבש צוותים שיהיו מורכבים מפסיפס של החברה הישראלית ומתוקף כך, ברור שיהיו אנשים שונים המייצגים תפיסות שונות.
זה זמן רב שארגונים כמו ליב"ה, חזון ונעם מכלים את זמנם בשיח של "סימון בוגדים", במקום בדיון ענייני. מדם ליבי אני כותב, כמי שגם אותו ניסו להשחיר ולצייר כזרוע תמנונית של ארגוני שמאל, איתם מעולם לא נפגשתי.
את המחלוקות החינוכיות עלינו לנהל עניינית, תוך ירידה לעומק התכנים ומשמעותם ושנזכה כל אחת לראות מעלת חברו ולא חסרונם.
שמואל שטח הוא מנכ"ל תנועת נאמני תורה ועבודה,
מה דעתך בנושא?
27 תגובות
5 דיונים
שפיפול
אין לך מה להטיף להם מוסר. הם ביריונים שרוצים לעשות רק נזק. צריך להלחם נגדם וזהו.
05:49 02.08.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אני
לא הצלחתי להבין..
20:11 01.08.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הדיון בנעם דווקא מאו
הדיון ב"נעם" מאוד עניני.... אולי תקרא את החומרים שהם מפרסמים... דווקא מעניין מאוד! ואפילו נכון ואמיתי!
18:16 01.08.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יאיר
ופצעים את חיילי צהל שהם הילדים של כולנו.
18:14 01.08.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסף
18:06 01.08.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אלעד
18:05 01.08.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ירון שאול
אתה קורא לעצמך ימין אבל למעשה אתה ימין מזויף שמשרת את האינטרסים של השמאל.כמו כן בכתבה שלך כתבת במשפט מסויים ימין קיצוני הרשה לי להביא לתשומת לבך שאין דבר כזה...
אתה קורא לעצמך ימין אבל למעשה אתה ימין מזויף שמשרת את האינטרסים של השמאל.כמו כן בכתבה שלך כתבת במשפט מסויים ימין קיצוני הרשה לי להביא לתשומת לבך שאין דבר כזה ימין קיצוני יש אך ורק ימין שאוהב את המדינה ואת היהודים ( האמיתיים) תפסיקו כבר להוציא מהפה שלכם את המילה ימין קיצוני כי אין דבר כזה.כמו כן הרשה לי לומר לך שאין היום במדינת ישראל ימין אמיתי כולם ימין מזויף שמשרת את האינטרסים של השמאל ויש לי עשרות הוכחות מוצקות לכך במידה ותרצה הוכחות מוצקות לכך אשמח שתפנה אליי ואוכיח לך.הימין האמיתי היחיד במדינה הם עוצמה יהודית ולא יעזור לאף אחד כלום כי זו האמת היחידה.עוד יגיע היום שבו גם השמאלנים הבזויים וגם הימין המזויף יצעקו בקול גדול שהרב כהנא צדק אבל אז כבר יהיה מאוחר מידי ולא תהיה לנו מדינה.
המשך 18:04 01.08.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אלכס
18:03 01.08.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עמית כהן
כולם יודעים כבר...
17:41 01.08.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ם
גועל נפש
17:25 01.08.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר