אל שרת המשפטים איילת שקד הוגש דו"ח פעילות ראשון של הסיוע המשפטי לשנת 2016-2017 ובו עולה כי שנים אחרי מעצרו, פנו לסיוע משפטי פניות של קורבנות בפרשת גואל רצון.
על פי נתוני הדו"ח תועדו 23 פניות לסיוע משפטי של קורבנות פרשת גואל רצון, בהן גם 13 קטינים.
פניות אלו הן חלק קטן ממקרי נפגעי עבירות של סחר בבני אדם שפנו לסיוע משפטי:
מתוך 373 פניות – 202 פניות של זרים מאפריקה שהוחזקו בסיני בתאי עבדות ולמטרות זנות, 53 פניות של נפגעי עבירת החזקה בתנאי עבדות לצורך עבודה בישראל ן-74 קרבנות של עבירת סחר למטרות זנות.
על פי הדו"ח כ- 81,400 תיקים חדשים תיקים נפתחו בשנת 2017, וכ-25,000 פניות בחודש למוקד הטלפוני כאשר מרבית הפונים בגילאי 30 עד 50.
מספר התיקים הרב ביותר שנפתח בשנים 2016-2017 הוא בתחום הוצאה לפועל ופשיטת רגל, המהווים 28% מתוך כלל התיקים שנפתחו.
פעולות הסיוע המשפטי חולשות על כלל התחומים. דוגמא לכך בסיוע משפטי לאם לתינוקת בת חצי שנה המחוברת למכשירים רפואיים שפנתה לסיועל אחר שנותקה מהחשמל בשל חובות ובעקבות התערבות הסיוע המשפטי הדירה חוברה לחשמל מחדש.
בשנת 2017 נפתחו 2,710 תיקים בייצוג ניצולי שואה למצוי זכויות ובתיקים להשבת שכר טרחה מופרז.
בתחום האשפוז הכפוי נפתחו בסיוע המשפטי 2,625 תיקי אשפוז בכלל הסוגיות: שחרור מאשפוז, תנאי האשפוז (בידוד, קשירה), התנגדות לטיפול חשמל והגנה על זכויותיהם של המאושפזים. בעקבות התערבות הסיוע המשפטי בעבר הופסק טיפול בכפייה בחשמל ונמצאו חלופות אחרות במסגרת אשפוז בכפייה.
מ"מ ראש הסיוע המשפטי, עו"ד לימור גולדנברג-חדד מוסר כי "הדו"ח מציג תמונת ראי למורכבות החברה הישראלית ולבעיות היום יומיות עמן מתמודדות האוכלוסיות השונות. פעילותו של הסיוע המשפטי אינה מתמצית רק בייצוג לקוחותיו בערכאות המשפטיות, אלא גם בהשמעת קולם של האוכלוסיות המיוצגות על ידו בפני הרשות המחוקקת, מול משרדי הממשלה, מוסדות אקדמיים ועמותות מהמגזר השלישי- הכל כדי לקדם ולהעצים את אלה שקולם אינו נשמע וזכויותיהם אינן מגיעות לכדי מימוש".
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
1 דיונים
ישראל
אם הוא סחר בהם כעבדים זה פלילי הסיוע הוא רק אם משהוא תובע אותך והוא בכלא
09:06 02.01.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
פונה זכאי
למען האמת יש לפרסם גם את מחדלי הסיוע והליקויים רבים!! ישנה פגיעה שיטתית קשה בזכויות פונים רבים מלינים ומנפנפים זכאים הלוגו:"אין סיכוי מישפטי" ומעכבים תיקים עד לפגיעה ממשית בסיכוי ועד לפגיעה...
למען האמת יש לפרסם גם את מחדלי הסיוע והליקויים רבים!! ישנה פגיעה שיטתית קשה בזכויות פונים רבים מלינים ומנפנפים זכאים הלוגו:"אין סיכוי מישפטי" ומעכבים תיקים עד לפגיעה ממשית בסיכוי ועד לפגיעה אישית בפונים המלינים
המשך 18:51 01.01.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שמואל
מטפלים בזכויות אדם, ומתייחסים לעורכי הדין שעובדים בסיוע ומחוצה לו, כעבדים משוללי זכויות..
21:00 01.01.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר