שבועיים לאחר הטבח בבית הכנסת "עץ החיים" בפיטסבורג, בארה"ב עדיין חוששים מאנטישמיות. כוחות המשטרה בפיטסבורג הודיעו היום (רביעי) כי עצרו את ג'פרי קלארק, גבר בן 30 שטען כי הוא חבר של רוברט באוורס, היורה האחראי לטבח שבו נרצחו 11 בני אדם.
במשטרה העריכו כי קלארק תכנן לפעול בעצמו נגד יהודים, זאת לאחר שפרסם ברשתות החברתיות פוסט שבו הציג תמונה שלו יחד עם באוורס. בפוסט שהועלה לרשת "גאב", בו באוורס היה פעיל, נכתב כי "הירי בבית הכנסת היה רק ניסוי כלים, לקראת מה שיגיע בקרוב".
בני משפחתו של קלארק דיווחו למשטרה לפני מעצרו כי "הוא סובל מהתקפי זעם, ואמר לנו ש'כל מי שנהרג בבית הכנסת- מגיע להם'". בעקבות הדיווח השוטרים פשטו על ביתו ומצאו אקדח- כשבחקירה קלארק הודה כי השיג אותו בדרך בלתי חוקית.
מפקד משטרת פיטסבורג סקוט בריידי אמר בעקבות המעצר כי הכוחות פועלים ללא הפסקה לשמירה על חייהם של בני הקהילה היהודית בעיר. "ביטחונם של כל התושבים, ובפרט משפחותיהם וחבריהם של הקרבנות בטבח, חשוב מאד עבורנו" אמר. "נמשיך להקצות את כל המשאבים האפשריים כדי לחקור את תופעת האנטישמיות והתביעה נגד האחראים לטבח".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים