יש לישראלים הרבה מה ללמוד מבני העדה האתיופית - סרוגים

יש לישראלים הרבה מה ללמוד מבני העדה האתיופית

כך אמרו הסטודנטים במרכז האקדמי לב שהשתתפו השבוע בחגיגות חג הסיגד במרכז האקדמי, ושמעו מכלי ראשון את סיפור עלייתו של עדי יונס, בן העדה ורכז התוכנית במרכז האקדמי לב לשילוב בני העדה האתיופית והשגת תארים אקדמיים

author-image
יש לישראלים הרבה מה ללמוד מבני העדה האתיופית
  (צילום: דודי זימברקנופף)

לראשונה במרכז האקדמי לב ציינו ביום רביעי האחרון עשרות סטודנטים את חג הסיגד באירוע מרגש ועשיר. בהובלת אגודת הסטודנטים השתתפו כלל תלמידי המרכז באירוע רחב בו השתתפו בני העדה האתיופית עם חבריהם הישראלים, כאשר חלקם מעולם לא השתתפו קודם בחג הסיגד ושמעו לראשונה מפי יוצא אתיופיה את סיפור עלייתו לישראל.

(צילום: דודי זימברקנופף)

במהלך הערב התלמידים לבשו את הלבוש המסורתי, טעמו מן המאכלים העדתיים, שרו, רקדו יחד ושמעו את סיפור העלייה של עדי יונס, רכז התוכנית לקליטת יוצאי אתיופיה במרכז האקדמי לב, שסיפר על אתגרי העלייה שלו בשנות ה-80 במסגרת מבצע משה.

טמסגן מתקו, סטודנט שנה ג' בחוג לתעשייה וניהול במרכז האקדמי לב התרגש כאשר גם חבריו שאינם בני העדה האתיופית הצטרפו וחגגו יחד את החג: "ריגש אותי מאוד שציינו את החג בצורה כ"כ מרוממת. חג הסיגד הוא יום של אחדות וכמיהה לציון היא ארץ ישראל. זה בדיוק מה שעשינו כשציינו את החג יחד, בני העדה האתיופית ושאר התלמידים כאן במרכז האקדמי לב, כאן בירושלים. אלפי שנים ההורים שלנו התפללו לשוב לארץ ישראל ואנחנו זכינו לכך".

(צילום: דודי זימברקנופף)

ראש מחלקת תרבות באגודת הסטודנטים במרכז האקדמי לב שימי מוזס אמר: "זכינו לפתוח מסורת חדשה שבה חוגגים כאן אצלנו יחד חג שהוא כולו ארץ ישראל וכולו אומר ציונות. יש לנו כישראלים 'ותיקים' כביכול, הרבה מה ללמוד מבני העדה האתיופית מהי גבורה ומהי מוכנות לצעוד קילומטרים רבים ברגל כדי להתקרב לארץ ישראל. טעמנו ממאכלי העדה המסורתיים, לבשנו בגדים ייחודיים כמנהג העדה ובעיקר – הכרנו עוד יותר מקרוב את חברינו לספסל הלימודים, בני העדה האתיופית".

(צילום: דודי זימברקנופף)

בחג הסיגד ראוי להיזכר בנתונים לפיהם רק כמחצית מעולי אתיופיה זכאים לתעודת בגרות, ורק 6% מעולי אתיופיה מעל גיל 12 השיגו תואר אקדמי. אמנם למעלה מ70% מעולי אתיופיה מועסקים אך 60% מהם מועסקים במשרות פשוטות, ורובם הגדול לא מקבלים את ההזדמנות להגיע למקצועות העתיד של המשק כמו ההיי-טק וההנדסה.

(צילום: דודי זימברקנופף)

במרכז האקדמי לב נלחמים באפלייה החמורה כנגד בני העדה האתיופית ומפעילים מזה 19 שנים תכנית ייחודית לשילוב בני העדה האתיופית בהשכלה הגבוהה. הסטודנטים המשתתפים בתוכנית מקבלים מגלות שונות וסיוע בכל המעטפת, הן הלימודית והן תמיכה כספית כדי שיוכלו להצליח ולהפוך למנהיגים בקהילה שיובילו את בני העדה קדימה. כאשר הם מצליחים בלימודים הם חוזרים עם מסר משמעותי הביתה, מסר שעובר לחברים ולאחים ומראה שניתן להצליח לרכוש תואר אקדמי איכותי ולהשתלב בצורה איכותית בשוק התעסוקה.

(צילום: דודי זימברקנופף)

יש לציין כי ברוב המוסדות האקדמיים לומדים פחות סטודנטים בני העדה האתיופית מאשר חלקם היחסי באוכלוסייה, ואילו במרכז האקדמי לב לומדים אחוז סטודנטים כפול מחלקם היחסי באוכלוסיה בישראל.

(צילום: דודי זימברקנופף)

(צילום: דודי זימברקנופף)

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
3 תגובות - 3 דיונים מיין לפי
1
כל הכבוד למכון לב
ישראלי ציוני | 09-11-2018 10:31
פרס
2
יש עוד מוסד אוניברסיטאי אחר שציין את הסיגד?
אני | 10-11-2018 19:52
בהנחה שכולם פלורליסטים וכו'
3
אתיופים
שרה | 11-11-2018 21:36
אן סוף לאהבה שלי לאתיופים בני אדם עים ערכים כבוד אהבה שימחה ומאוד חכמים שקטים באמת שיש הרבה מה לילמוד מהם שיצליחו בדרכם שהשם הייה איתם תמיד