קל וטעים: מתכון למרק פטריות הכי נכון לעונה - סרוגים

קל וטעים: מתכון למרק פטריות הכי נכון לעונה

אין כמו לצפות לגשם עם מרק פטריות, בדיוק כמו שכולם אוהבים. פחות מ40 דקות ויש לכם מרק מושקע וטעים במינימום עבודה- צפו עכשיו במתכון

author-image
קל וטעים: מתכון למרק פטריות הכי נכון לעונה
  (צילום: שאטרסטוק)

מתכון למרק פטריות 

אין כמו לצפות לגשם עם מרק פטריות, בדיוק כמו שכולם אוהבים. פחות מ40 דקות ויש לכם מרק מושקע וטעים במינימום עבודה

מצרכים:
1 סלסלת פטריות שמפיניון
1 סלסלת פטריות פורטבלו
2 בצלים לבנים, קצוצים דק
מלח ופלפל לבן
קמצוץ אגוז מוסקט
100 גרם חמאה
1/2 כוס יין לבן (לא חובה)
250 מ"ל שמנת מתוקה
1/4 1 ליטר מים + 2 כפות אבקת מרק בטעם פטריות

אופן ההכנה:
1. בסיר מרק עמוק, ממיסים את החמאה ומטגנים את הבצל הקצוץ עד לשקיפות. לאחר מכן קוצצים את הפטריות לקוביות ומערבבים אותן יחד עם הבצל בסיר.

2. מוסיפים לסיר את התיבול ובמידה ובחרתם גם את היין הלבן, נותנים לו להתאדות במשך כ-3 דקות.

3. יוצקים על הכל את המים הרותחים יחד עם אבקת מרק הפטריות, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות.

4. מסירים מהאש את המרק ובמידה ורוצים מרק במחית סמיכה במיוחד, טוחנים את תכולת הסיר במקל בלנדר.

5. יוצקים את השמנת המתוקה על המרק, מערבבים ומחזירים את הסיר לאש לרתיחה נוספת וקצרה.

6. מגישים חם עם פרוסות בגט קלויות ונהנים!

בתאבון!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו