פשוט ומשביע: 4 מרקים שיכינו אתכם לצום - סרוגים

פשוט ומשביע: 4 מרקים שיכינו אתכם לצום

הקיץ אומנם עדין כאן, אבל לאהבה למרק תמיד שמורה פינה חמה בלב. אז אם אתם עדין מתלבטים מה להכין לסעודה מפסקת, אספנו לכם 4 מתכונים פשוטים למרקים טעימים ומשביעים שתשמחו לאמץ גם בצאת הצום

author-image

מתכון למרק בשר וירקות

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:

1.5 ק"ג בשר גולש, חתוך לקוביות
2 בצלים גדולים, קצוצים
6 גזרים, קלופים וחתוכים לרבעים
2 כוסות חומוס, מושרה ומסונן / חומוס משימורים, שטוף ומסונן
1 כף כמון
מלח ופלפל שחור
4 עלי דפנה
6 כדורי פלפל אנגלי
3 ליטר מים
4 כפות שמן

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני ועמוק, מחממים שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ במשך 2 דקות

2. מוסיפים את רבעי הגזרים, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי והכמון ומערבבים יחד

3. לאחר מכן מוסיפים את קוביות הבשר, מתבלים במלח ופלפל שחור ויוצקים את המים על הכל. מכסים ומבשלים במשך 3 שעות על אש נמוכה


מתכון למרק כתום

מאת: שירן שלו

(צילום:שטארסטוק)

מצרכים:
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
2 גזרים גדולים חתוכים לקוביות
2 בטטות חתוכות לקוביות
2 כוסות של קוביות דלעת
מעט כמון
מלח
שמן זית

אופן ההכנה:
1. מטגנים בסיר עמוק את הבצל והשום. מוסיפים את הירקות ומערבבים. לאחר שהירקות סופגים טעם, שופכים מעל מים חמים ומבשלים כ-40 דקות.

2. כשהירקות רכים בצורה מספקת, מסננים (את המים משאירים בסיר), וטוחנים במעבד מזון עד שמתקבל מרקם אחיד.

3. מוסיפים את התבלינים והמלח מערבבים וממשיכים לבשל. טועמים ומגישים חם.


מתכון למרק מינסטרונה

(צילום: choosingchia.com)

מצרכים:

2 כפות שמן צמחי
1/2 כוס פסטה פנה
1 בצל, קצוץ דק
1/4 כפית מלח
4 שיני שום, קצוצות דק
1 גבעול סלרי, קצוץ
1 גזר גדול, חתוך לקוביות
1/4 כרוב, מגורר
1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות קטנות
1 כפית אורגנו מיובש
1 כפית תימין מיובש
2 עלי דפנה
6 כוסות מרק ירקות / מים + אבקת מרק
1/2 1 כוסות עגבניות מרוסקות
400 גרם שעועית אדומה מבושלת
מלח ופלפל שחור
חופן גדול של פטרוזיליה טרייה קצוצה

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן בסיר גדול על אש גבוהה, מוסיפים את הבצל הקצוץ, מתבלים במלח ומבשלים במשך 2-3 דקות, עד למצב שהבצל מגיע למצב שקוף.

2. מנמיכים לאש בינונית ומוסיפים את השום, הסלרי, הגזר והכרוב ומבשלים עוד 2-3 דקות.

3. מוסיפים את תפוחי האדמה, האורגנו, התימין, עלי הדפנה, ציר הירקות(או מים+אבקת מרק) והעגבניות המרוסקות, מביאים לרתיחה ומערבבים יחד.

4. מנמיכים לאש בינונית, מוסיפים את הפסטה, מכסים ומבשלים במשך 6 דקות. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עוד 10 דקות. לסיום, מוסיפים את השעועית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים עוד 5 דקות. מערבבים פנימה את הפטרוזיליה ומסירים מהאש. מגישים מיד, חם.


מתכון למרק ירקות עשיר

(צילום:שטארסטוק)

מצרכים:
2 גזרים בינוניים
3 תפוחי אדמה
2 פלפלים אדומים
2 כוסות אפונה
2 גבעולי סלרי
1 עלה דפנה (לא חובה)
1 בצל גדול
2 שיני שום בינוניות
קמצוץ טימין מיובש
4 כפיות שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי טעם

אופן ההכנה:

1. קוצצים גס את הבצל ושיני השום, חותכים את גבעולי הסלרי, הפלפלים האדומים, תפוחי האדמה והגזרים לקוביות בגודל שווה.

2.מחממים את שמן הזית בסיר גדול (שמתאים ל-5 ליטר), ומטגנים בו את הבצל על אש בינונית-גבוהה, עד לשקיפות במשך 5 דקות.

מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

3. מוסיפים לסיר את השום וקוביות הגזר, ומערבבים, עד שהשום מעלה ריח.

4.מוסיפים את הסלרי, עלה הדפנה והטימין, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים ומבשלים במשך 5 דקות.

5. מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה והאפונה, מכסים במים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. לא מכסים את הסיר.

6. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 25 דקות נוספות בסיר מכוסה. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

בתאבון וצום קל ומועיל!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו