השתייה מהווה חלק חשוב במיוחד מארוחות החג. כולנו מצפים למצוא יין על שולחן ארוחת החג, ולפעמים גם משקאות קלים. אבל בקלות רבה ניתן להכין בבית כמה אופציות מרעננות שיפתיעו את האורחים בשולחן החג וירוו את צימאונם. אמנם בראש השנה אין את 4 הכוסות המוכרים מסדר פסח- אך בעזרת המתכונים הללו תוכלו להציע לאורחי הסעודות 4 כוסות משלכם.

הכוסות עושות את ההבדל

לפני שניגשים להכין, טיפ כללי חשוב לקראת החג: כלים חד פעמיים איכותיים עושים את ההבדל. כולנו מכירים את היתרונות של כלים חד פעמיים, שחוסכים את עבודת הניקיון הארוכה שאחרי הסעודה, ומאפשרים לנו לבלות את ערב החג עם האורחים.

הסוד הוא בבחירה נכונה של סוג הכלים. הכלים החד פעמיים של הנמל – חברה ותיקה החולשת על התחום המוצרים החד פעמיים כבר מאז 1984 – הם האיכותיים ביותר בשוק ועברו מבדקים בסטנדרטים בין לאומיים: הם נראים טוב, לא נהרסים ביד בקלות ויכולים להחזיק משקל יפה. כבר כאשר נוגעים בהם, מרגישים את האיכות ואת החג באוויר.

אז מה תשתו?

מים משודרגים

מתכון שמאפשר בקלות לשדרג את המים הרגילים ולהפוך אותם למרעננים במיוחד. לוקחים כלי הגשה נאה, מוסיפים קרח, שני פלחי לימון, כמה פרוסות מלפפון טרי וקצת נענע. מוזגים סודה – והופ, יש לנו משקה משודרג ומרענן שגם נראה אסתטי וגם טעים לכולם!

סנגריה ללא אלכוהול

קוקטייל הסנגריה הומצא לראשונה ובדרך כלל מבוסס על יין, אך ניתן להכין גרסה ללא אלכוהול, שיביא טעם מרענן לא פחות- וישאיר את היין לקידוש בתחילת הסעודה.

מצרכים ל-8 כוסות: פרוסות טריות של לימון, ליים, תפוז, מעט חמוציות, 2 כוסות מיץ חמוציות, 2 כוסות מיץ אשכוליות, 1 כוס מיץ תפוזים, רבע כוס מיץ לימון, 4 כוסות סודה או מים מינרלים מוגזים.

אופן ההכנה: קחו קערה גדולה ועמוקה, הוסיפו את פרוסות הפירות ואת המיצים. ערבבו היטב ושימו במקרר. מיד לפני ההגשה הוסיפו את הסודה או המים המינרליים המוגזים.

לימונדת דבש

הדבש הפך לסמל מוכר של ראש השנה בזכות המנהג לאכול תפוח בדבש כסימן לשנה טובה ומתוקה. בעזרת המתכון הזה תוכלו להשתמש בדבש גם לשתייה בארוחה.

מצרכים ל-8 כוסות: 4 וחצי כוסות מים. חצי כוס דבש. 1 כוס מיץ לימון סחוט טרי (בערך מ-4 לימונים), פרוסות לימון טריות.

אופן ההכנה: חממו בסיר במשך דקה-שתיים את המים והדבש בחום נמוך. ערבבו כדי למוסס את הדבש במים. הורידו מהאש, הוסיפו את מיץ הלימון הטרי וערבבו. שימו במקרר ולפני ההגשה הוסיפו פלחי לימון.

לפרטים ומתכונים נוספים לחצו כאן