סגן שר הבטחון, הרב אלי בן דהן בביקורת חריפה נגד כנס השמאל הקיצוני שמתקיים היום (שני) בכנסת, תחת הכותרת ״ילדים תחת כיבוש.

"‏משפחת פוגל, משפחת גביש, משפחת סחיווסחורדר, משפחת סולומון – משפחות נמחקו כי בצד השני יש מי שלא בוחל ברצח של תינוקות וילדים במיטתם".

לעומת זאת הוסיף, "במרצ ובמחנה הציוני מארגנים כנס הזוי בכנסת של "ילדים תחת כיבוש". איבדתם את זה לגמרי."

נציין, כי חברי הכנסת שיזמו את המפגש בחרו להפר את הנהלים, בכך שלא פנו להנהלת הכנסת על מנת לקבל אישור לקיום אירוע. הם היסוו את קיומו כשביקשו לתאם ״מפגש״ תחת הכותרת ״החינוך על רקע הסכסוך הישראלי פלסטיני״.

בשל כך, הודיע אתמול יו"ר הכנסת כי הוא מתנגד לקיומו של האירוע, והבהיר, כי חברי כנסת מכל הסיעות שרוצים לקיים אירוע, חייבים לבקש אישור מהנהלת הכנסת. בנוסף, אסר הקרנה של סרט באותו האירוע.

על פי כללי הכנסת, חל איסור להקרין סרטים במפגשים. סרטים ניתן להקרין רק באירועים ושדולות, והם כאמור, מאושרים על ידי ההנהלה ואגף אירועים וטקסים בפרט.

חבר הכנסת דב חנין (הרשימה המשותפת)- אחד מיוזמי הכנס יחד עם חברי הכנסת איימן עודה, מיכל רוזין (מרצ) וקסניה סבטלובה (המחנה הציוני), הסביר את מהות הכנס וכתב: "בכנס נדון בחייהם של מאות אלפי הילדים שגדלים בצל האלימות, המעצרים והעוני שמייצרות 51 שנות שלטון צבאי על העם הפלסטיני"