מתכון לקוקילידת אוראו

מלבטים איך להעביר בכיף את החום? מצאנו כנראה את הלהיט שהולך לככב אצלכם בקיץ הקרוב. מתכון פשוט לעוגיות בראוניז אוראו עם גלידה שיוצרים יחד קוקילידה מושלמת לשבת הקרובה

מצרכים:
400 מל שמנת מתוקה להקצפה (ניתן להחליף בגלידת וניל קנויה)
1/2כוס אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
10-6 עוגיות אוראו שבורות לחתיכות קטנות
לעוגיות:
1/4 כוס (40 גרם) קמח
1/4 כוס (40 גרם) קקאו
חצי כוס סוכר
150 גרם חמאה
150 גרם שוקולד
3 ביצים
5-3 עוגיות אוראו שבורות לחתיכות בינוניות
20 עוגיות אוראו שלמות

https://www.youtube.com/watch?v=zUMKeDoQXIc

אופן ההכנה: 

1. הכנת הגלידה: בקערת מיקסר מקציפים את השמנת, הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה לאחר מכן מוסיפים את העוגיות הקצוצות ומערבבים פנימה. לאחר מכן מעבירים לקופסה גדולה ומכניסים למקפיא ללילה שלם (ניתן להחליף את השמנת, הווניל והסוכר בגלידת וניל קנויה)

2. הכנת הבראוניז: מחממים תנור על 175 מעלות ומרפדים תבנית מרובעת בנייר אפייה (רצוי לשמן מעט)

3. ממסים חמאה ושוקולד במיקרוגל / בסיר קטן על הגז ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה

4. לקערה מוסיפים את הקמח, הביצים והסוכר ומערבבים הכול יחד עד שמקבלים תערובת אחידה, בהדרגה מוסיפים את השוקולד המומס ושברי עוגיות האוראו

5. יוצקים את תערובת העוגה בתבנית ומסדרים מעל את עוגיות האוראו השלמות. לאחר מכן אופים במשך 30 דקות (או עד שמכניסים קיסם והוא יוצא מהעוגה יבש)

6. רגע האיחוד:  בעזרת חותך עוגיות עגול יוצרים מהעוגה עיגולים שווים, לאחר מכן מסדרים כדור גלידה על עוגיה ובאמצעות עוגיה נוספת מרסקים מעט את הגלידה ויוצרים קוקילידה מתוקה וטעימה.

7. ניתן לסדר מראש את העוגיות והגלידה ולשמור במקפיא או במקרר עד להגשה

שבת שלום!

=================

מקור