גם ביום שאחרי אישור פסקת ההתגברות על ידי השרים, ממשיכים היום (שני) ראש הממשלה והשר נפתלי בנט בעימות החריף ביניהם. בעוד נתניהו טען כי "הבית היהודי דוחפים כרגע את פסקת ההתגברות לפח", השיבו לו מנגד במפלגה: "מורח כבר שלוש שנים בגלל תירוצים שונים".

בדיון פנימי של הליכוד, במהלך ישיבת הסיעה תקף ראש הממשלה את הבית היהודי, ש"דוחפים כרגע את פסקת ההתגברות לפח". כשהדרך היחידה לדבריו להביא את פסקת ההתגברות כרגע היא באמצעות השגת הסכמות בתוך הקואליציה: "מי שדוחף בלי להגיע להסכמות – קובר את פסקת ההתגברות", טען.

השר אלקין הוסיף: "הישגים בתחום הזה אפשר להביא רק בשקט ולא בכותרות בתקשורת. מצער שזה מה שקרה אתמול".

פסקת ההתגברות נמרחת בגלל תירוצים

פסקת ההתגברות נמרחת כבר שלוש שנים בתירוצים שונים ומשונים. אנו מודיעים מראש שכל חוק התגברות שיגיע בהסכמה של ראש הממשלה נתניהו, שר האוצר כחלון ושאר מפלגות הקואליציה יהיה מקובל גם על סיעת הבית היהודי. רק שראש הממשלה יביא את החוק. בינתיים הפתרון המעשי היחידי שמונח על השולחן הוא החוק שהעברנו אתמול בתמיכת כל השרים".