הטניסאי הישראלי דודי סלע הסעיר את הרשת לאחר שהחליט לפרוש אמש (שישי) ממשחק טניס במסגרת רבע גמר טורניר שנזן מחשש שהמשחק יגלוש אל תוך יום הכיפורים.

המהלך של סלע עורר דיור ער ברשת כאשר לצד התומכים במהלך היה ניתן למצוא לא מעט מבקרים.

הבולט מבין המגיבים למהלך הוא דווקא אחיו של סלע, עופר, שהסביר את החלטתו של אחיו אף כי נראה כי הוא לא היה מרוצה ממנה.

בפוסט שפרסם בעמוד הפייסבוק שלו כתב עופר: "למי שלא יודע, דודי אחי הרגע פרש ממשחק רבע גמר טורניר שנזן בסין מול דולגופולוב בזמן שוויון במשחק ובאמצע מומנטום נהדר, שלדעתי היה מוביל אותו לניצחון".

"בימים האחרונים היה דיבור לא פשוט ולא נעים על כך שדודי עומד לשחק ביום כיפור, מבלי אפילו לשאול את דודי בעצמו. אז הנה לכם – מסתבר שדודי חיכה בסבלנות לראות האם באמת המשחק שלו ייפול על כיפור ולמי שלא יודע – דודי ביקש ממנהל התחרות לשחק מוקדם יותר כדי להימנע מכך, אבל רצה הגורל והמשחק שלפני התארך ודודי הגיע ל-1:1 במערכות. ואז, לתדהמת כולם במגרש, דודי אמר לשופט: 'מצטער, לא יכול להמשיך. יום כיפור נכנס'. ואני שברתי בקבוק על הקיר באותו הרגע".

"דודי נמצא בטופ העולמי כבר יותר מעשור", המשיך אחיו. "את זה הוא עושה ללא כל תמיכה או ספונסר, ובאופן עצמאי לחלוטין. דודי גם לא אדם מאמין ואספר לכם פה שהוא לא נוהג לצום ביום כיפור. לראשונה בקריירה המפוארת שלו, דודי נאלץ לקבל החלטה קשה מנשוא שהמחיר שלה בא לידי ביטוי בדירוג ATP ועשרות אלפי דולרים שהפסיד. זו לא טעות – עשרות אלפי דולרים. הוא לא היה חייב לפרוש, אך הוא עשה זאת בכל מקרה. לא בשביל מישהו, לא בגלל חשש ממישהו, לא כי נתבקש לעשות כך ולא כדי למצוא חן. הוא עשה זאת אך ורק בגלל שהוא מכבד את יום כיפור ואת המדינה שאת דגלה הוא מייצג בכל עת שהוא נקרא לדגל".

"דודי לא ממש צריך לבקש סליחה מאף אחד, אבל היום יכול להיות שלא מעט אנשים צריכים לבקש סליחה ממנו", חתם.

גם באיגוד הגיבו למהלך ואמרו כי: "איגוד הטניס מביע את הערכתו כלפי דודי על ההקרבה האישית והיותו מושא לגאווה עבור הטניס הישראלי לכל אורך השנה".