[[[http://www.srugim.co.il/wp-content/uploads/2017/09/יהודי-עולמי-יהודיה-מתפללת-בקוצין.mp4]]]
(באדיבות ערוץ 20)
ברחוב היהודים בקוצ'ין פזורים רמזים בודדים לעובדה כי בעבר היה זה מרכז יהודי שוקק. המילים "שלום" ו"שמחה" מעטרות את השלטים ובחלק מהמבנים, בתי מזוזה ישנים שנותרו על אף שמרבית הקהילה עזבה את האיזור, רובם עלו ארצה לאחר קום המדינה.
הרב אליהו בירנבוים והשחקן גיא לואל, אשר ממשיכים במסעם בעקבות היהודים בקהילות הנידחות במסגרת הסדרה "יהודי עולמי" המשודרת בערוץ 20, מזהים קול תפילה הבוקע מאחד הבתים. בעלת הבית, שרה כהן, מסמנת להם להיכנס ומבקשת לסיים את התפילה.
"כל חיי אני גרה פה. כל האחים והחיות שלי היו בקוצ'ין. מכאן הם עלו לישראל", היא אומרת להם.
"שרה מקיימת חיים יהודיים ונאחזת בסמלי הזיכרון, בקהילה שהייתה ואיננה עוד", מספר גיא לואל. הייתה כאן קהילה יהודית גדולה, מספרת שרה. "כולם כאן היו יהודים. כעת אין די אנשים לקרוא בתורה, למניין. אין מניין כי אין אנשים".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
לא מדברים בדרך כלל אנגלית.אם אין יהודים אז למי העא מכינה תשמישי קדושה? רק התנועה שלה שמזיזה אותו מצד לצד מתאים לקוצינים.
16:22 15.09.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר