נשארו לכם שאריות חלה משבת? (למי מאיתנו לא?..) קבלו 3 מתכונים טעימים וקלים במיוחד שיגרמו לכם להפוך את השאריות לארוחה טעימה במיוחד

1. מתכון לקרוסטיני

מצרכים:
לחם או חלה במצב קפוא חלקית
שמן זית
זעתר
עשבי תיבול לפי טעם
מלח

מומלץ: גבינה צהובה מגורדת להקרמה
אופן ההכנה:
1.מחממים את התנור לחום גבוה של 200 מעלות.

2.פורסים את הלחם או החלה לפרוסות בעובי של 1 ס"מ. לאחר מכן, חותכים כל פרוסה לרוחב ל-4 חלקים, או חותכים כל פרוסה באלכסון באמצע.

3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה את חיתוכי הלחם. שופכים עליהם כמות נדיבה של שמן זית, מפזרים את התבלינים ומוודאים שהשמן יצפה את חתיכות הלחם משני הצדדים. מומלץ להוסיף מעל הכול גבינה צהובה מגורדת

4. מכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש למשך 15 דקות עד שהלחמים יהפכו לקרוטונים קריספיים גדולים. מגישים לצד מטבלים וגבינות.

נשנוש מהנה לכל עת (צילום:שטארסטוק)

2.פרנץ' טוסט

מצרכים:

1 חלה, פרוסה לפרוסות בעובי 2 ס"מ
8 ביצים גדולות במיוחד
5 כוסות חלב
3 כפות דבש
1 כף גרידת קליפת תפוז
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח גס
להגשה: אבקת סוכר וסירופ מייפל

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מסדרים את פרוסות הלחם בשתי שכבות בתבנית אפייה בגודל 20X30 ס"מ ובגובה 5 ס"מ.

3. בקערה גדולה, טורפים את הביצים, החלב, הדבש, גרידת התפוז, תמצית הווניל והמלח. יוצקים את התערובת על פרוסות החלה ולוחצים אותן למטה, ומשרים בנוזל במשך 10 דקות.

4. מניחים את התבנית בתוך תבנית אפייה גדולה יותר בעלת שוליים גבוהים. מוסיפים לתבנית הגדולה מים רותחים שיגיעו לגובה של 2.5 ס"מ מהתבנית עם החלות. מכסים את התבנית הגדולה בנייר כסף ומהדקים היטב בקצוות, אך נזהרים שלא ייגע בתכולת התבנית הקטנה יותר.

5. יוצרים 2 חריצים בנייר הכסף כדי לאפשר לאדים לצאת, ואופים במשך 45 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים 40-45 דקות נוספות, עד שהפודינג עולה למעלה ואינו נוזלי. מוציאים מהתנור ומקררים מעט. לאחר מכן מפזרים על הפרנץ' טוסט אבקת סוכר דרך מסננת קטנה, חותכים ל-8 ומגישים בצלחות אישיות עם סירופ מייפל בצד.

פרנץ טוסט ליום מתוק (צילום:שטארסטוק)

3. סלט בריאות עם קרוטונים

מצרכים:
4 פרוסות חלה
4 עגבניות מוצקות ואדומות
1 בצל סגול בינוני
15 זיתי קלמטה
חופן עלי בזיליקום
2 כפות צנוברים קלויים
2 שיני שום
1/2 כוס שמן זית
מיץ מלימון טרי סחוט היטב
מלח גס
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

2. חותכים לקוביות את פרוסת החלה, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שהם מזהיבים קלות.

3. בינתיים מכינים את הסלט: חותכים את כל הירקות ומערבבים יחד בקערה, לאחר מכן  מתבלים בשמן זית, שום כתוש, לימון ומלח גס  ומכסים בניילון נצמד. מעבירים את הסלט למקרר למשך שעה.

4. מעבירים את קוביות החלה המוזהבות לקערה וסמוך להגשה מוסיפים אותם לקערה ומגישים.

סלט מרענן עם טוויסט (צילום:שטארסטוק)