רבה של ירושלים וחבר מועצת הרבנות הראשית לישראל הרב אריה שטרן, שיגר היום (ה') מכתב חיזוק לרבה של צפת הרב שמואל אליהו בעקבות האיומים על חייו.

"נחרדתי לשמוע על איומים ועוד דברי בלע שנשלחו אליך בשל עמידתך האיתנה כנגד המצעד וכל מה שנלווה לו בחוצות ירושלים עיר הקודש." כותב הרב שטרן במכתב שהגיע לידי סרוגים.

"באתי בזה גם כן לחזק את ידיך בעניין זה ובעניינים אחרים. תמיד אתה נמצא בצד של מקדשי שם שמיים, ואשריך שנתפסת על דברי תורה." הוסיף הרב שחתם "ישר כח חזק ואמץ. ידידך ומוקירך".

איומים והטרדות נגד הרב אליהו

המכתב מגיע על רקע החקירה שנפתחה במשטרת צפת בעקבות איומים ברצח על הרב אליהו. האיומים, כמו גם הטרדות טלפוניות, הגיעו בעקבות ראיון של הרב אליהו בגלי צה"ל בו קרא להפסיק את "הטרור הלהט"בי".

אחת התלונות נפתחה אתמול בעקבות תגובה שהגיעה לאתר החדשות הקול היהודי, לכתבה על דברי הרב, בידי מגיב שכינה עצמו "המחסל" ואיים לפגוע ברב. התגובה הועברה בידי לשכת הרב אליהו למשטרה, וחוקר משטרה יצר קשר עם אתר הקול היהודי לצורך העברת חומרים בעניין לאיתור המאיים.

בימים האחרונים אף חייג אלמוני ללשכת הרב ואיים ברצח על הרב, לטענתו בגלל "ראיון של הרב ברדיו". בנוסף מסרו אלמונים את מספר הפלאפון האישי של הרב לשירותי לקוחות של חברות שונות וגרמו לעשרות שיחות הטרדה לרב בימים האחרונים.