ביום שישי האחרון פורסם באתר הBBC דיווח על הפיגוע המשולב בירושלים בו מחבלים רצחו את רס"ר הדס מלכא. בכותרת המקורית של הכתבה נכתב כי "שלושה פלסטינים נהרגו לאחר דקירה קטלנית בירושלים".

בנוסף, נכתב בכתבה כי "שוטרים ישראלים ירו למוות בשלושה פלסטינים לאחר מתקפת סכינים קטלנית מחוץ לעיר העתיקה בירושלים, שבה נהרגה שוטרת ישראלית".

הכותרת המקורית שהוסרה לאחר מכן (צילום מסך טויטר)

הדיווח הוביל למחאה חריפה נגד ה-BBC מצד ממשלת ישראל, משרד החוץ, ושגרירות ישראל בלונדון, שטענו כי מדובר בדיווח מוטה ושגוי. בישראל זעמו על סירובה של רשת החדשות בריטית לקרוא לאירוע פיגוע טרור כשמדובר במתקפה נגד ישראלים.

גם בעולם הגיבו בזעם לכותרת של ה-BBC. דונלד טראמפ ג'וניור, בנו של נשיא ארה"ב, התייחס בטוויטר לכותרת המוטעית. "אתם מתכוונים לכך שהם דקרו שוטרת ישראלית למוות, נכון? זה הכי קרוב שאפשר לפרסום מידע מוטעה" צייץ. " "צריך מושג חדש כדי לתאר את השטות הזאת. זה מעין היפוך של האשמת הקורבן".

בעקבות הלחץ הישראלי הכותרת שונתה, ואמרה כי "שוטרת ישראלית נדקרה למוות בירושלים"- אך עדיין ללא התייחסות לכך שמדובר בפיגוע טרור.

כעת מפרסמת הBBC הודעת התנצלות על הכותרת הבעייתית. "אנחנו מקבלים שהכותרת המקורית שלנו לא שיקפה באופן ראוי את האירועים ולאחר מכן שונתה" נכתב בהודעה. "אף שלא הייתה כל כוונה להטעות את הקוראים, אנחנו מתנצלים על הפגיעה שנגרמה".