בפיגוע דקירה בירושלים נרצחה שוטרת מג"ב רס"ר הדר מלכא הי"ד.

ביום שישי לקראת השעה 19:37 יצאו שלושה מחבלים תושבי הכפר דיר אבו משעל הסמוך למודיעין לרצוח שוטרים באזור שער שכם.

הם התנפלו על שוטרת מג"ב הדר מלכא ודקרו אותה בצווארה. שוטרים שהיו במקום חיסלו את השלושה תוך דקות ספורות. לרשות המחבלים היו סכינים, ונשק מאולתר מסוג 'קרל גוסטב' שבאורח נס היה בו מעצור, מה שמנע פגיעה נוספת בישראלים.

המחבלים זוהו כבראא אברהים מחמד צאלח, יליד 98 מדיר אבו משעל, עאדל חסן אחמד ענכוש, יליד 99 מדיר אבו משעל ואסאמה אחמד מצטפא עטא, יליד 98. שניים מבין המחבלים, צאלח ועטא, היו עצורים בעבר בישראל על-רקע פעילות טרור עממי.

הדס מלכא פונתה במצב אנוש לבית החולים הדסה הר הצופים, שם לאחר כמה שעות נאלצו הרופאים לקבוע את מותה. הדס הותירה אחריה הורים, 2 אחים ו-3 אחיות. הלוויתה של הדס תיערך הלילה (בין שבת לראשון) בשעה 00:30 בחלקה הצבאית של בית העלמין בעיר אשדוד.

ארגון דאע"ש לקח אחריות על הפיגוע. בהצהרה שפרסם הארגון נכתב כי הפיגוע יצא לפועל על-ידי שלושה "אריות החאליפה" וכי "לא מדובר במתקפה האחרונה".