האם ישראל בדרך לעסקה לשחרור גלעד שליט?

העיתון המצרי "אל מסריון" מדווח הבוקר (ה') שמוחמד בסיוני, לשעבר שגריר מצרים בישראל, אומר כי בשעות הקרובות ייחתם הסכם בין ישראל לחמאס לשחרור שליט.

לפי הדיווח בעיתון, ראש המטה המדיני בטחוני, עמוס גלעד, ביקר אתמול קהיר והביא עמו את תשובה חיובית של ישראל בנוגע לעסקה. לפי העיתון ישראל הסכימה לשחרר את מרבית האסירים שדרש החמאס בכללם אסירים עם דם על הידיים.

במשרד ראש הממשלה ובמערכת הבטחונית דוחים את הדיווחים ממצרים וטוענים כי אין הסכמה ישראלית לשחרור רוצחים ואין הסכם בטווח הזמן המיידי. "המגעים בנושא החייל החטוף נמשכים באופן רציף ואינטנסיבי, אך אין כל פריצת דרך בנושא".

בארגון נפגעי הטרור 'אלמגור', הגיבו על השמועות בספקנות: "איננו מאמינים כי עסקה כזו תצא לדרך אחרי שגם אנשי בטחון משמאל ומימין הביעו את דעתם נגדה ", אומר מנכ"ל הארגון, מאיר אינדור. "גם במדינה שרבים מענייניה נקבעים על פי קמפיינים תקשורתיים צריך לזכור שבנושאים של חיים ומוות החלטות הרות גורל של חיים ומוות יש להחליט בכובד ראש כשגורל תושבי מדינת ישראל צריך להיות בראש סדר העדיפויות".

החייל החטוף גלעד שליט, נמצא כבר 1,803 ימים בשבי החמאס.