האתר החדש של מכללת הרצוג מציג אפשרויות חדשניות עבור הסטודנטים ונותן מענה לעבודה בזמן התואר.

איך זה קורה? דרך האתר יכולים הסטודנטים להשלים עד 25% מהתואר שלהם בלמידה מכל מקום בו הם חפצים ובזמן שנוח להם. ניתן לבחור את השיעורים והמרצים ממגוון עצום של לא פחות מ 142 קורסים בתחומי הדעת השונים.

בשיחה עם "סרוגים" מספר יאיר עמיחי מנהל השיווק במכללה האקדמית הרצוג , על הבחירה להוביל את הקמפיין הפרסומי של המכללה דרך הסלוגן "למידה מקרוב זה הרצוג", שבטח כבר ראיתם במודעות הרבות במדיות המגזריות.

"מכללת הרצוג בחרה למנף ולהוביל אסטרטגית את תחום הלמידה המקוונת" אומר עמיחי, "מעבר לחדשנות ולקדמה הטכנולוגית שבה, מביאה הלמידה המקוונת ערך רב לקהילת הסטודנטים – הזמינות של הקורסים המקוונים ברשת מאפשרת לסטודנטים גמישות רבה בבחירת מערכת הלימודים והתאמה אישית של זמני וימי הלימוד".

למידה מרחוק – למידה מקרוב

בניית האתר לוותה בחדשנות אשר תורגמה למהלך תקשורתי המציב בחזית את התועלת לסטודנט – הקרבה והנגישות של התכנים האקדמיים.

על הקונספט שנבנה אומרת דנה בריל מנכ"לית ומבעלי משרד המיתוג והאסטרטגיה briliant הפיכת המושג השגור "למידה מרחוק" והטבעת ערך חדש במקומו: "למידה מקרוב" – לוקחת בעלות על ערך הקרבה באמצעות פלטפורמה ההופכת את מסגרת הלימודים לקרובה, זמינה ונגישה הרבה יותר לקהל הסטודנטים.

האתר עוצב ונבנה על ידי חברת "תג מדיה גרופ" מהחברות המובילות בישראל בתחום בניית אתרים ושיווק באינטרנט למוסדות לימוד ולמוסדות ציבוריים. שי לביא, מייסד ומנכ"ל החברה: "אנחנו יותר מגאים על המוצר המוגמר במכללת הרצוג, אחרי עבודה מאוד מאומצת של כל הצדדים עלה לאוויר אתר חדשני ופורץ דרך".

מנהלת יחידת האינטרנט במכללה, ללי אוסטרוף, מוסיפה כי שדרוגו של האתר הוא חלק מהמערך אותו מובילה מכללת הרצוג: "אבן דרך טכנולוגית ופדגוגית".

מעל 142 מערכי שיעור מקוונים (צילום: מכללת הרצוג)

קורס מרובה משתתפים מקוון

בהמשך לשדרוג אפליקציית המכללה ובניית מעל 142 מערכי שיעור מקוונים,  קיימים במכללה מספר אתרי לווין להנגשת ידע לציבור הרחב ועזרים להוראה ('אתר דעת', 'אתר לב לדעת' ו'אתר התנ"ך').

המכללה עובדת כעת על בניית קורסים מקוונים פתוחים להמונים (mooc- Massive open online courses) שמטרתם להנגיש את הידע הרב המצוי במכללה לקהל הרחב בארץ ובעולם.
מבדיקה שערכה לאחרונה המועצה להשכלה גבוה (המל"ג) עולה כי מבין כלל המכללות האקדמיות לחינוך, מכללת הרצוג ניצבת במקום הראשון עם מספר הקורסים המקוונים הרב ביותר כשלאחריה ניצבת מכללת בית ברל עם 132 קורסים מקוונים.

ד"ר עזרא קהלני, רקטור מכללת הרצוג מציין כי "המכללה משקיעה משאבים רבים בפיתוח הוראה מקוונת ופדגוגיה עדכנית במטרה להקל על הסטודנטים הלומדים במכללה מחד ומנגד להרגיל אותם לדרכים בהם הם ידרשו להעביר את החומרים הנלמדים בכיתות בהם הם ילמדו".

"מעתה על ידי בניית הקורסים המקוונים המכללה תקנה ידע רב ליהודים בארץ ובעולם, מעתה יהיה ניתן להגיע מתוך אתר המכללה לעולמות תוכן נרחבים ומגוונים בתחומי הדעת השונים בהם המכללה מתעסקת".