"אורים ותומים" היא סדרת מתח חדשה שעולה הערב (א') בערוץ YES DRAMA HD.
"אורים ותומים" עוסקת בעולם השקר שרוחש מתחת לפני השטח בישיבות התיכוניות בהם מתחנך רוב הציבור הדתי לאומי.
עלילת "אורים ותומים" מתחרשת בישיבה התיכונית הדמיונית "הר צור", יש בה ראש ישיבה חובש כיפה סרוגה, אבל שאר צוות הרמ"ים הם כולם חרדים. לאורך כל הסדרה בולט המתח הזה, שבין הר"מים החרדים אשכנזים לבין התלמידים הדתיים שחלקם ספרדיים.
יעקב מזוז (תום חגי) הוא תלמיד ישיבה, שלילה אחד מוצא את גופתו של חברו לחדר, יניב זקס במאגר המים הסמוך. מזוז, שכבר נמצא על הכוונת של הר"מ שלו, מדווח למציאת הגופה לביני מלצר (תום אבני) תלמיד השמינית, שמייצג את התלמיד הישיבה האולטימטיבי.
כל הסימנים מעידים כי יניב התאבד, אבל ביני מחליט להגן על "הר צור" ומדווח לכולם כי יניב טבע. ראש הישיבה הרב חיים (דני גבע), מתלבט כיצד לספר לתלמידים כי חברם התאבד, אך בהמלצת הרב גרנט (יהורם גאון) הוא מספר את הגרסה כי יניב אכן טבע.
בהמשך הסדרה יופיעו גם בגידות של ראש הישיבה, חברה נסתרת של ביני מלצר בחור הישיבה, ועסקאות סמים של כדורי מרץ והזיה, שמתרחשות בתוך כותלי הישיבה, שאולי הן קשורות למותו של יניב.
עולם של שקרים
ארבעת יוצרי "אורים ותומים", בוגרי הישיבות התיכוניות בשעלבים ובנתיב מאיר, משווים לישיבה התיכונית שיצרו בסרט שילוב של שני המקומות, כשהישיבה עצמה נמצאת במקום מבודד שיותר מזכיר את שעלבים.
הרבנים ב"אורים ותומים" מוצגים כאנשים שמטרתם היא להוציא את התלמידים בני תורה, גם אם זה יבוא על חשבון חייהם הפרטיים של התלמידים. באחד הדיאלוגים נשאל הרב גרנט על ידי הרב חיים, "האם אנחנו לא מקשים עליהם את החיים?" ותשובתו, "אם לא הייתי מקשה עליך את החיים, היית ממשיך לעבוד במשק אצל אבא שלך."
גם בשיחה בין הר"מ ליעקב מזוז, הוא פולט את המשפט, "אצלכם דווקא צריכה להיות יראת שמים", כשבמשפט זה מקופל הפער הדתי והעדתי שבין הר"מים והתלמידים בישיבה התיכונית.
בהמשך העלילה, יתברר מערכת השנאה והתיאוב של התלמידים כלפי צוות הר"מים, כשגרפיטי עם אצבע משולשת מופיעים בכל קירות הישיבה, כולל בסטנדרים של בית המדרש. כבר בפתיחת הפרק, הראשון, מופיע בוגר הישיבה, דתל"ש, שמסמן באותה תנועה כשהוא מזכיר את שמו של ראש הישיבה המיתולוגי.
מה קורה באמת בישיבת הר צור? אורים ותומים
הגישה החרדית, הכמעט מסיונרית הזו, אמנם הייתה רווחת בעולם הישיבות התיכוניות, אבל כבר קרוב לעשרים שנה, שהיא לא שם. עונשים של העתקת פרק משנה או שמירת הלשון, כבר לא פופולאריים במוסדות החינוך הדתי, אם בכלל.
מרירות של בוגרים מתוסכלים
אין ספק, שבחמישים שנה של חינוך ציוני דתי, קרו מקרים מביכים גם בתוך עולם הישיבות. ה"פרשה" בנתיב מאיר או מעילות הכספים בנחלים, הם אולי דברים שניסו להשתיק, אבל יצאו החוצה. אבל הישיבות התיכוניות גידלה שני דורות של ציונות דתית, שנמצאים בחוד החנית של החברה הישראלית. ב"אורים ותומים" מתעלמים מזה.
שאלתו של מזוז: "מה עם האמת?" היא השאלה שמנסה להראות את ההבדל בין העולם הטהור של הנער המתבגר, לבין עולם השקר, המרמה והזיוף שבישיבות התיכוניות, שם מתגלה, כי מי שנראה בפנים כטהור הוא רקוב מבפנים, ומי שנראה כבעייתי הוא דווקא חושף האמת.
המרירות של יוצרי הסדרה על עולם הישיבות התיכוניות, מתגלה בסדרה הזו. לא מפתיע שחלק מהם כבר זרקו את הכיפה.
מצפיה ב"אורים ותומים", נראה כי מדובר בעוד סדרה שבאה להוציא את הציבור הדתי רע.
צפו בפרק הראשון של "אורים ותומים":
[[[http://www.youtube.com/watch?v=tFNgkoaWZn4&feature=relmfu]]]
==
"אורים ותומים" יום א' 22:00 Yes Drama HD

מה דעתך בנושא?
7 תגובות
0 דיונים
יואב
תראה שאין אור שמש אז הזיהומים גוברים היגיע הזמן...
00:06 26.07.2011שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שושו השועל
צריך לצאת מהראש הזה מה אומרים מה חושבים מה יחשבו אלה שלא היו בישיבות תיכוניות. לא מעניין אותי מה חושבים עלי או על הישיבות שלי כמה יוצרים, אני רוצה לשפר את...
צריך לצאת מהראש הזה מה אומרים מה חושבים מה יחשבו אלה שלא היו בישיבות תיכוניות. לא מעניין אותי מה חושבים עלי או על הישיבות שלי כמה יוצרים, אני רוצה לשפר את מה שיש לי
המשך 12:37 18.05.2011שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רצים אחרי תאוות הלב
03:06 18.05.2011שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מזועזעת מהתוכנית
בשביל מה לפתוח תוכנית במציאת גופה של נער? למה? למה להוציא את הדתיים בצורה רעה ומשפילה? אל תראו את התוכנית!! מי שמתוסכל מישיבה תיכונית,צריך פשוט להבין שזה לא מתאים לו...
בשביל מה לפתוח תוכנית במציאת גופה של נער? למה? למה להוציא את הדתיים בצורה רעה ומשפילה? אל תראו את התוכנית!! מי שמתוסכל מישיבה תיכונית,צריך פשוט להבין שזה לא מתאים לו וללכת. לא להוציא שם רע על ישיבות. בושה!
המשך 11:43 17.05.2011שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יהודה ביתן
קל להאשים במרמור את אלה שמצביעים על בעיות בתוך החברה הדתית. "הנה, תראו אותם, מעיזים לבקר אותנן...לא פלא שהם הורידו את הכיפה צקצק..."
21:00 16.05.2011שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רועי
16:10 16.05.2011שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רונן
זאת סדרת דרמה, יש מתח ותככים ויש גם אנשים טובים. תרגיעו
10:03 16.05.2011שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר