לאחר סימון המוצרים הלא בריאים ומלחמתו נגד השוקו והסופגניות, במשרד הבריאות מסמנים את האויב החדש: מעדן של תנובה המכיל לא פחות מ-39% שומן.

מכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב זועם על כך שחברת תנובה משיקה בימים אלה את מעדן החלב השמן בישראל, יולו גנאש, עם 39% שומן יותר מפי שלוש מכל מעדן אחר בשוק וכי שטראוס תשיק ביום שישי סדרת מעדנים חדשה המכילה 6 כפיות סוכר.

"כשחברות המזון מצפצפות עלינו, אנחנו הנאמנים של הצרכנים. אני חושב שזה באמת חמור מאוד. היום כשאנחנו יודעים מה המשמעות של הסוכר והשומן הרווי", אמר סימן טוב בראיון לערוץ 2.

בתשובה לשאלה "האם היה אוכל את המעדן החדש של תנובה המכיל 39% שומן" ענה: "בשום אופן לא, גם לפני הוועדה, ברור שלא. לא הייתי אוכל גם דברים עם תכולת סוכר הרבה יותר נמוכה, ובאמת אין סיבה שהציבור יצרוך כאלה דברים. לכן עשינו את ההמלצות. כשיהיו את הסימונים האדומים, הציבור גם יידע שהדבר הזה לא מומלץ".

1
היולו החדש מעורר הסערה (צילום: יח"צ, עדי דברת)

בתשובה לשאלה "האם יכול להיות שמשרד הבריאות הקל מדי עם חברות המזון ולכן הן מרשות לעצמן להשיק כעת מוצרי מזון לא בריאים", ענה בר סימן טוב: "לא הקלנו עליהן יותר מדי. לכן אנחנו גם רוצים שתהיה רגולציה שתהיה קבועה בחקיקה, לא עשייה וולנטרית, לא אמנה, לא נעשה ונראה – אלא שאנחנו קובעים את הדברים בחוק".