השבוע התקיים כנס שליחי בני עקיבא העולמית מארצות הברית וקנדה.
כ-60 שליחים צעירים ומשפחות הגיעו לחוף המערבי, לשכונת בוורלי הילס שבלוס אנג'לס לכבוד הכנס מיוסטון, ניו יורק, ניו ג'רזי, פלורידה, סאן פרנסיסקו, המילטון, מונטריאול, טורונטו, בוסטון, קליבלנד, שיקאגו, דטרויט ועוד.
שליחי התנועה, כולם ישראלים, בוגרי צבא ושרות לאומי, נשלחו לבתי הספר היהודיים בעיר והעבירו הרצאות חווייתיות על ההשפעה של בני עקיבא במשך יותר מ-80 שנה על נושא החינוך היהודי והעלייה לישראל.
במהלך ההרצאות ביקשו מהמשתתפים, מאות בני נוער יהודיים מלוס אנג'לס, לעמוד על הכסא אם הושפעו מבני עקיבא, או אם הם מכירים מישהו שחבר בבני עקיבא, כמעט כל בני הנוער עמדו על הכסאות לפחות פעם אחת
במהלך הכנס דנו השליחים בנושאים העומדים על סדר יומה של התנועה בחודשים הקרובים, ואף השתתפו בהשתלמויות מקצועיות שיסייעו להם בעבודתם האינטנסיבית בקהילות היהודית בחו"ל. השליחים השתתפו בסיעור מוחות בו הועלו רעיונות מיוחדים וחדשניים להפקות מקוריות ופעילויות לקראת עונת 'החגים הלאומיים' בתפוצות – יום השואה, יום הזכרון ויום העצמאות.
זאב שוורץ, מזכ"ל בני עקיבא העולמית: "למרות שכנס השליחים התקיים בעיר הסרטים – בני עקיבא לא חיים בסרט. בני עקיבא זה הדבר האמיתי; ההנהגה, הפעילים והשליחים הם המפיקים של העתיד היהודי בגולה ושל העלייה היהודית לארץ ישראל".
כנס השליחים בלוס אנג'לס (בני עקיבא העולמי)
שוורץ אף בחר להעניק למספר סניפים פרס 'אוסקר' אלטרנטיבי על פעילות מיוחדת: האוסקר בנושא הגבורה היהודית הוענק למארחים בלוס אנג'לס על סדרת אירועי הגבורה היהודית שהפיקו בשנים האחרונות. האוסקר על חלוציות הוענק לסניף בני עקיבא באנגלווד ניו ג'רזי, אשר למרות הקשיים הקימו סניף חדש.
את האוסקר על הצלת נפשות קיבלו שליחי סאן פרנסיסקו אשר לדברי שוורץ "פועלים שנים רבות נגד ההתבוללות ולמען יהודי ברית המועצות לשעבר אשר היגרו לעיר".

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים