ועדת השרים לענייני חקיקה הפילה היום (א') אחר הצהרים את הצעת החוק המחיל את הריבונות הישראלית על שטחי יהודה ושומרון.
ההצעה של יו"ר האיחוד הלאומי ח"כ יעקב כ"ץ וסייעתו וכן 22 חברי הקואליציה, בהם כמעט כל סיעת הליכוד לא עברה את מבחן הממשלה.
ביום רביעי תעלה הצעת החוק להצבעה במליאת הכנסת ובשל התנגדות הממשלה צפויה להתנגד לה כל הקואליציה אף שרובה חתומה עליה.
הולדתה של הצעת החוק לפני כ-4 שנים על-ידי ח"כ הרב בני אלון שעליה חתמו בין היתר גם חברי הכנסת מהאופוזיציה דאז: בנימין נתניהו, מיכאל איתן, גלעד ארדן, ישראל כץ, לימור לבנת, גדעון סער, יובל שטייניץ, סילבן שלום, יולי יואל אדלשטיין, סופה לנדבר, סטס מיסז'ניקוב, יעקב מרגי, מאיר פרוש, ראובן ריבלין ועוד.
לפני כשנה החליט כצל'ה לאמץ את הצעת החוק מהכנסת הקודמת כלשונה והחתים את כל סיעת הליכוד על הצעת החוק (למעט ח"כ חיים כ"ץ וח"כ אופיר אקוניס). גם השר ליברמן הורה לח"כים ברשימתו להצטרף להצעת החוק (שרים וסגני שרים אינם מורשים להצטרף להצעות חוק) וח"כים מיהדות התורה, ש"ס והבית היהודי.
עם הגשת הצעת החוק הודיע כצל'ה: "בעקבות שחרור חבלי ארצנו, הוחל החוק הישראלי על מרחב מחייתם של 300,000 היהודים הדרים בשכונות ירושלים ששוחררו במלחמת ששת הימים וכן של 20,000 תושבי רמת הגולן. כעת הגיעה העת לאמץ את הצעת החוק שתמכו בה כל ראשי הליכוד לפני כשנה אשר מכהנים כיום כשרים, המבקשת להחיל את החוק הישראלי גם על 350,000 יהודי יו"ש."
"בטוחני שהשרים יאשררו את חתימתם ויאשרו פה אחד את הצעת החוק. קשה לדמיין את סיעת הליכוד מצביעה בגלוי במליאה נגד החלת החוק הישראלי על ערי יו"ש. לא יתכן ש350,000 יהודים יהיו אזרחים סוג ב' התלויים בקפריזות של שר הבטחון שבהינף חתימתו מחליט על גורל קירות ביתם לבנייה או לאבדון, של שמנה וסולתה של האומה – מתיישבי יש"ע".
הצעת החוק עלתה לועדת שרים בדיוק לפני שנה וזו ביקשה לדחות הדיון ב-3 חודשים. ח"כ כצל'ה נענה בזמנו להפצרתו של רוה"מ נתניהו באמצעות יו"ר הקואליציה ח"כ זאב אלקין (החתום בעצמו על הצעת החוק) שלא להעלות את הצעת החוק להצבעה במליאה ולהמתין 3 חודשים.
הממשלה הפילה את החוק
מאז חלפה שנה תמימה וועדת השרים בראשות השר יעקב נאמן לא נענתה לדרישת יו"ר האיחוד הלאומי לקיים הבטחתה ולשוב ולדון בהצעת החוק. השר בני בגין אשר לאחרונה ממלא את מקומו של השר נאמן בראשות ועדת השרים לענייני חקיקה הודיע כי "נעשה לאיחוד הלאומי עוול, ועל כן אעלה את החוק לדיון שני בועדת השרים לאלתר". אך הבוקר הפילה ועדת השרים את החוק פה אחד.
ביום רביעי הקרוב צפויים כל חברי הליכוד, השרים ושאינם שרים, להצביע במו ידם נגד החתימה של עצמם ושלא להחיל את החוק הישראלי על יישובי יו"ש. גם הפעם הופעלו לחצים על יו"ר האיחוד הלאומי חה"כ יעקב כ"ץ (כצל'ה) באמצעות יו"ר הקואליציה חה"כ זאב אלקין (ליכוד) אשר ביקש שלא להביך את הליכוד ושלא להעלות החוק להצבעה ביום רביעי.
כצל'ה דחה את הבקשה והודיע שיעלה את החוק להצבעה: "הצעת החוק שהוגשה בעבר ע"י הליכוד ונתניהו בראש החותמים, נוגעת לשורשי חזרתנו ועתידנו בארץ ומסדירה את מעמד 350 אלף חלוצי יו"ש להיותם אזרחים שווי-זכויות שאינם כפופים לגחמותיו של שר בטחון ומשפטן כזה או אחר. אנו רק חזרנו והגשנו את אותה הצעת חוק".
עוד הוסיף כצל'ה : "ביום רביעי ייאלץ עם ישראל לחזות במו עיניו מי נאמן לארץ-ישראל בדיבורים ובחתימות אבל מפנה לה ולתושביה עורף בשעת מעשה ומי נאמן לה באמת. למי ארץ-ישראל ומיישביה הינם בגדר מטבע עובר לסוחר שמשלמים להם מס שפתיים כדי להיבחר לכנסת ומי הם הנלחמים למענה".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
אין שום התייחסות בכתבה לסיבה שחברי הליכוד, החתומים על ההצעה, מצביעים נגדה.
08:24 21.02.2011שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר