הצעת חוק של שלושה חברי כנסת מהקואליציה עשויה לחייב את הבנקים לשלם ריבית על היתרה בחשבונות העובר ושב.
הצעת חוק דומה של ח"כ אורית נוקד, נפלה בכנסת הקודמת, ועלתה מחדש לפני כשנה על ידי שלושה חברי כנסת יו"ר ועדת הכלכלה אופיר אקוניס וציון פיניאן מהליכוד ויו"ר ועדת הכספים משה גפני מיהדות התורה.
בשל התנגדות בנק ישראל למהלך, הוקפאה ההצעה למשך חצי שנה כדי כדי לאפשר לבנקים לקבוע הסדרים כאלה מרצונם, אך לאחר שראו כי ההסדרים אינם מספקים, החליטו להפשיר את הצעת החוק מחדש, כשהיא תובא לועדת השרים לענייני חקיקה בעוד כחודשיים.
השלושה הסבירו כי מדובר ב"הצעת חוק מהפכנית המאפשרת ללקוחות ליהנות מריבית חיובית על כל יתרת זכות בחשבון העובר ושב ממש כפי שעליהם לשלם ריבית על כל מינוס בחשבון".
בהסבר להצעת החוק כתבו שלושת הח"כים כי "הואיל וכיום הבנקים גובים עמלה מהלקוחות על כל פעולה ומחייבים את חשבונם בריבית על יתרות חוב, יש לקבוע הסדר מקביל המחייבם לשלם ללקוחותיהם ריבית על יתרות זכות. בשנים עברו חלק מהבנקים שילמו ריבית זו, ונראה שיש לחדש נוהג זה כיום".
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
יישר כוח החוט המשולש
יש לעודד את שאר החברים בנידון חזק ואמץ
20:59 01.02.2011שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מיצי
18:52 01.02.2011שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר