יריב אופנהיימר, מזכ"ל שלום עכשיו, לא רואה בעין יפה את האמירות של מזכ"ל מפלגת העבודה, חיליק בר, שאמר כי מפלגת העבודה ואנשיה אינם מנותקים ממפעל ההתנחלויות.

בר, השתתף ביחד עם אנשי מפלגת 'העבודה' נוספים, בסיור מטעם מועצת יש"ע ביהודה ושומרון בסוף השבוע האחרון. בר אמר בסיור כי מפלגת 'העבודה קרובה יותר למתנחלים מאשר לאנשי השמאל הרדיקלי. "יהודה ושומרון זו ארץ אבותינו והתנ"ך", אמר בר, "ומפלגת העבודה ואנשיה אינם מנותקים ממה שחבל ארץ זה מייצג היסטורית ודתית. חובה על כולנו לשמור על מורשת האבות והאמהות ולהעבירה מדור לדור. מפלגת העבודה היסטורית שייכת למרכז המפה ולא לשמאל הקיצוני, ועלינו וליישם דרך של שמאל חברתי עם השקפות מרכזיות בתחומי השלום והביטחון. אנו קרובים יותר אל אנשי ההתיישבות כאן מאשר אל השמאל הקיצוני".

אל מול הדברים האלה אומר מזכ"ל שלום עכשיו, יריב אופנהיימר, לסרוגים כי אמירותיו של חיליק בר ממחישות את אובדן הדרך של מפלגת העבודה. "מפלגת העבודה צריכה להחליט אם היא בעד שתי מדינות או בעד התנחלויות. אם מזכ"ל מפלגת העבודה חיליק בר רואה בהתנחלויות נכס למדינת ישראל ולא טעות היסטורית הוא כנראה לא מאמין שצריך לאמץ את פתרון שתי המדינות וזה כמובן מצער אותי מאוד.

"אי אפשר ללכת עם ולהרגיש בלי או שאתה בימין או שאתה בשמאל. כמובן שיש רבדים גם בשמאל ובימין אבל תמיד צריך להחליט או שאתה בעד התנחלויות או שאתה בעד פתרון שתי המדינות. אין דרך שלישית אין באמצע ואני חושב שהאמירות של חיליק מציגות באופן ברור את אבדן הזהות האידיאולוגית של מפלגת העבודה."

אופנהיימר הוסיף כי האמירות של בר מטשטשות את ההבדל בין הליכוד ל'עבודה'. "הדרך היחידה שבה מפלגת העבודה תחזור להיות רלוונטית, ואני מאוד מקווה שזה יקרה כמובן, זה שהיא תדע לייצר לעצמה אג'נדה היא לא יכולה לאגף את קדימה מימין. אנשים יעדיפו להצביע לנתניהו. הם לא ירצו להצביע ל'עבודה' כדי לקבל את העמדות של נתניהו.

"מה הקושי הגדול? זה לא שמפלגת העבודה הלכה שמאלה או ימינה אלא שהיא אבדה את דרכה האידיאולוגית. קדימה הייתה נחרצת ואמרה אנחנו לא עם ביבי, אנחנו מציגים אלטרנטיבה לנתניהו. בפועל, מפלגת העבודה מאמצת את העמדות של הליכוד אז מי יצביע להם? ליכודניקים? הם יעדיפו להצביע למקור – לנתניהו. אני חושב שהמגמה הזאת ליפול בין הכיסאות היא מגמה מדאיגה."
(צילום: מנהלת ההסברה, מועצת יש"ע)