לכבוד החג, או סתם כדי לשדרג את שולחן השבת, השף אבי יהונתן מגיש מתכון למדליוני פילה ברוטב ערמונים.

מצרכים ל-4 מנות

למדליוני הפילה

800 גרם פילה בקר פרוס למדליונים

שמן זית

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

מלח גס לפי הטעם

1 ליטר נוזל בקר משובח מצומצם

1 בצל קצוץ דק

1 שורש פטרוזיליה קצוץ דק

50 מ״ל דבש דבורים טהור

100 מ״ל יין אדום יבש

2 ענפי טימין

50 גרם מחמאה

1 כף קמח

300 גרם ערמונים קצוצים גס

פירה תפוחי אדמה:

1 ק"ג תפוחי אדמה

מלח לפי הטעם

200 גרם מחמאה

אופן ההכנה:

  • קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים בסיר עם מים ומעט מלח עד לריכוך.
  • מסננים ומעבירים את תפוחי האדמה לקערה.
  • במחבת חמה ממיסים את המחמאה.
  • מועכים את הפירה עד לקבלת מחית חלקה ומוסיפים את המחמאה.
  • את הפילה ממליחים ומפלפלים לפי הטעם עם פלפל גרוס, מלח ושמן זית.
  • מחממים מחבת פסים ומתחילים בצריבת הבשר למשך כ-2 דקות מכל צד.
  • בסיר קטן יש לאדות קלות את הבצל במחמאה להוסיף את שורש הפטרוזיליה ולהמשיך לאדות על אש בינונית כשלוש דקות.
  • מוסיפים כף קמח עד שהוא נבלע ומוסיפים את היין ומצמצמים עד להטמעה חלקית.
  • מוסיפים את הנוזל הבקר המצומצם, הערמונים והדבש. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לאש בינונית ממשיכים בצימצום הרוטב עד להסמכתו.
  • מוציאים את עלי הטימין ויוצקים מעל המדליונים והפירה.

בתאבון…!

==

המתכון באדיבות סומסה רח' ז'בוטינסקי 1 רמת גן. טלפון להזמנות: 03.752.6222