בקטגוריית אנשי השנה של אתר 'סרוגים' נבחרו המצביעים הסרוגים לאכזבת השנה וזאת בעקבות הליכתם העיוורת, פעם אחר פעם, אחרי ראש הממשלה, בנימין נתניהו ומפלגת 'הליכוד' על חשבון מפלגת הציונות הדתית.

בנימוק לבחירה הבאנו את העדפותיו של נתניהו, כמעט באופן קבוע, את הציבור החרדי על פני הציבור הסרוג. וכי טובת הציונות הדתית עומדת לנגד עיניו רק כאשר החרדים אינם בתמונה. כדוגמא הבאנו את הסאגה סביב מינוי הדיינים שהערכה רק בסוף השבוע האחרון, בסופה ידם של החרדים הייתה על העליונה בסיועו הרב של יו"ר הוועדה ומקורבו של נתניהו, השר יובל שטייניץ.

הבוקר (ראשון) טענותינו מקבלות משנה תוקף כאשר העיתונאי בן כספית, במסגרת טורו ב'מעריב', חושף כי ראש הממשלה נתניהו מנהל עם יו"ר האופוזיציה מגעים כל העת, במסגרתם מציגים הצדדים את תנאיהם להקמת ממשלת אחדות.

אחת ההצעות של נתניהו, כך על פי כספית, היא הבטחה מהרצוג להשאר בממשלה, במידה ואכן יבשילו התנאים לכניסתו, עד סוף הקדנציה, תנאי אשר הרצוג עצמו לא יכול להתחייב לו.

אלא שלא זה הסיפור. ההצעה המשמעותית ביותר שהציע נתניהו ליו"ר האופוזיציה בתמורה לכניסתו לממשלה, היא את תיק הביטחון לחצי קדנציה (מאפריל 2017) ואת תיק החות שממילא שמור למפלגת העבודה. גולת הכותרת היא הצעתו של נתניהו להעניק ל'המחנה הציוני', ככל הנראה לשלי יחימוביץ' את תיק המשפטים הנמצא בידיה של איילת שקד ממפלגת 'הבית היהודי'.

עם זאת, על אף הצעתו הנועזת של נתניהו, הוא לא הסכים להוצאתה של הבית היהודי מהממשלה באופן גורף מחשש שיו"ר המפלגה, השר נפתלי בנט, יתחזק באופוזיציה ויהווה אלטרנטיבה ימנית לנתניהו לקראת הבחירות הבאות על ראשות הממשלה. לכן, בשלב בראשון הציע נתניהו להרצוג לקחת מהבית היהודי את תיק המשפטים ולהמתין לראות כיצד יבחר בנט להגיב כאשר הכוונה היא לפנות את הבית היהודי מהממשלה באופן מדורג.

תגובת מפלגת 'הבית היהודי' טרם התקבלה והיא תפורסם לכשתתקבל.