לאחר שמקורביו של חבר הכנסת אורן חזן הבהירו לגורמים בסביבתו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שלא יבנו על חזן בהצבעות החשובות, כעת מסמן חזן מטרה נוספת: סגן שר החוץ.

על רקע השלמת המינויים הצפויה בימים הקרובים במפלגת 'הליכוד', במסגרתה ישלים נתניהו את החלוקה לסגני שרים וחברי הוועדות השונות, מקורביו של חבר הכנסת אורן חזן, מבהירים כי הוא צפוי לדרוש מנתניהו לכהן כסגן במשרד החוץ, כך פורסם בחדשות 2 online.

על פי הדיווח, מקורביו של חזן מוסיפים כי דרישתו של חזן מגיעה לאחר שבניגוד לחכי"ם אחרים הוא לא ניסה לסחוט את ראש הממשלה והסתפק בדרישות צנועות.

עוד מוסיפים בסביבתו של חזן כי הוא מרגיש שנתניהו הותיר אותו מאחור בעוד שאר חברי מפלגתו זכו למינויים וקיבלו, ועוד צפויים לקבל, תפקידים בכנסת.

נזכיר, כי מי שמשמשת כעת כסגנית שר החוץ, היא חברת הכנסת ציפי חוטובלי, וחזן צפוי לדרוש לכהן במשרד החוץ ברוטציה.

מקורביו של חזן מציינים כי יש לו את היכולות והכישורים בדרושים לכהן בתפקיד סגן שר החוץ ולבטא היטב את יכולותיו הוורבאליות ואת ניסיונו הרב בעסקים מעבר לים.

על פי הערכות נתניהו לא צפוי להיענות לדרישתו של חזן ונראה כי מדובר בנסיון של חזן להשיג תפקידים אחרים בהם הוא חושק.

סגנית שר החוץ חוטובלי סירבה להגיב לדיווח.

בתוך כך, מוקדם יותר פורסם כי חזן, שהביע בימים האחרונים מורת רוח מכך שלא מונה לאף תפקיד משמעותי, הבהיר לגורמים בסביבת נתניהו כי בעקבות הזלזול שהפגין כלפיו ראש הממשלה, לא כדאי להם לבנות עליו בהצבעות החשובות.

על פי הדיווח, באחרונה נודע כי אחת הדרישות שהעביר חזן לנתניהו היא רצונו להיות מרכז הקואליציה בוועדת הכספים ואף חבר בוועדה. נתניהו מצידו לא נענה לדרשיתו של חזן ומינה אותו לחבר בוועדה לביקורת המדינה. חזן כאמור לא אהב את ההתעלמות של נתניהו מדרישתו והבהיר כי ביחס לחברי כנסת אחרים מהסיעה דרישותיו היו צנועות, דבר שהביא אותו להעביר למקורבי נתניהו את המסר המאיים.

בשיחה עם ניר חפץ, מקורבו של נתניהו, הבהיר חזן כי הוא צפוי להעביר לראש הממשלה חבילת דרישות נוספת ונראה כי דרישתו לכהן כסגן שר החוץ היא חלק מחבילת הדרישות עליה דיבר חזן.