בעקבות תגובתו של הרמטכ״ל לשר הביטחון בעניין זימונו של תא״ל במיל׳ אורן סלומון על מנת להציג את תחקיר ה-7.10, כ״ץ ביקר בחריפות את זמיר וטען כי התגובה הייתה מיותרת.

בהודעה שהוציא כ״ץ לפני זמן קצר נכתב: שר הביטחון נותן הנחיות לרמטכ"ל הכפוף לדרג המדיני בכל דרך שימצא לנכון, ותגובת הרמטכ"ל בנושא הייתה מיותרת ולא במקומה.

לדבריו: ״ההנחייה לרמטכ"ל לבחון את הנסיבות שהובילו לחקירה ואת הטענות המובאות במכתב שכתב תא"ל סולומון אל רה"מ ושר הביטחון ביחס להתנהגות צה"ל כלפיו על רקע התחקיר הביקורתי שביצע, ניתנה באופן ישיר בטרם הוצאת ההודעה לתקשורת בשל ההיבט הציבורי – וזאת מבלי שום כוונה לפגוע בחקירה עצמה המנוהלת על ידי הפרקליטות הצבאית. יש להפסיק כעת את השיח התקשורתי סביב הנושא שיטופל בהמשך בדרכים אחרות".

כאמור אתמול שר הביטחון הורה  לזמן את סולומון כדי שיציג בפניו את התחקיר אותו ביצע על אירוע ה-7 לאוקטובר אותו טרם ראה. סולמון טוען שהודח בגלל התחקיר שביצע.

סולומון, שהיה מנהל הלחימה של אוגדת עזה, הודח בימים האחרונים מתפקידו במילואים, מבלי שצה״ל סיפק לכך כל הסבר. הערב סולמון סיפר כי גם זומן לחקירת מצ״ח. לפי צה״ל, נפתחה נגדו חקירה בגין חשד לעבירות ביטחון מידע חמורות. בצה״ל הבהירו כי הוא לא נעצר, אלא זומן לחקירה והתייצב אליה, ושהחקירה מצויה בתחילתה

בתגובה נמסר מדובר צה״ל כי הרמטכ״ל לא מקבל הנחיות דרך הודעות בתקשורת. הטענה לפיה הקצין נחקר בגין חלקו בתחקירי השבעה באוקטובר שקרית ומשוללת כל יסוד.

עוד נאמר בהודעת צה״ל כי הקצין זומן לחקירה בשל חשדות לעבירות ביטחון מידע חמורות. החקירה תוסיף להתנהל במקצועיות ובענייניות. אני מגבה את גופי אכיפת החוק בצה״ל אשר פועלים על פי הדין לבירור חשדות, כנדרש