על רקע הלחץ האמריקני לקידום המו"מ בין ישראל וחמאס, ברשת PBS דווח הלילה (רביעי) כי נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ שוחח עם ראש הממשלה בנימין נתניהו וביקש ממנו שלא לחתום על עסקה לשחרור החטופים והפסקת המלחמה בעזה. לפי הדיווח, טראמפ קרא לנתניהו לסרב לעסקה מחשש שזה יעזור לסגנית הנשיא קמלה האריס לזכות בבחירות לנשיאות בנובמבר.

בעקבות הדיווח, ארגון "American Muckrakers" פנה לתובע הכללי של ארה"ב ולמזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן בדרישה לחקור את ההתנהלות של טראמפ. לטענתם, מדובר בהפרה של החוק בארה"ב, מכיוון שטראמפ לא מחזיק בתפקיד ציבורי – וכתוצאה, אסור לו להתערב במגעים של הממשל האמריקני עם גורמים חיצוניים או לנהל משא ומתן בשמם מבלי לקבל את אישור הממשלה לכך.

מלשכת ראש הממשלה נמסר במענה לפניית סרוגים על הדיווח כי מדובר ב"שקר מוחלט".

כזכור, בשבוע שעבר דווח בכלי התקשורת בארה"ב כי טראמפ שוחח בטלפון עם נתניהו בנוגע לעסקת החטופים והפסקת האש בעזה. אחד הגורמים ציין כי מטרת השיחה הייתה לעודד את נתניהו לקבל את את העסקה, אך הדגיש כי הוא אינו יודע אם הדברים אכן נאמרו.

במטה טראמפ סירבו להגיב לדיווח, וגם בלשכת ראש הממשלה הכחישו את הדברים ואמרו כי "בניגוד לפרסומים, ראש הממשלה בנימין נתניהו לא שוחח אתמול עם נשיא ארצות-הברית לשעבר, דונלד טראמפ".