יו"ר מפלגת 'העם איתנו', חבר הכנסת אלי ישי התייחס הערב לאירועים הדרמטיים במפלגת ש"ס שתחילתם עם פרסום הקלטת בו נראה הרב עובדיה יוסף זצ"ל תוקף את אריה דרעי ומשבח את ישי.

בנוגע לשמועות כי חשיפת הקלטת יצאה ממנו אמר ישי: "ביממה האחרונה בחרתי לשתוק ולנהוג באחריות ובדרך ארץ למרות הרגעים הקשים. ביממה האחרונה אני נדרש לפרסום הקלטת אך שיהיה ברור – זו לא דרכי".

יש הוסיף ואמר כי "דרכי היא ארץ דרך קדמה לתורה. בחרתי לשתוק כי אני חושב שזו הדרך הנכונה אבל עד הרגע שבו יהפכו את היוצרות. שיהפכו אותי מאוהב לאויב. מתומכו של מרן לבוגד. דברים רבים יש על ליבי ויש רגעים שצריך להגיד את האמת גם אם היא קצת כואבת".

ישי סיפר גם החלטתו לפרוש מש"ס ולהקים מפלגה חדשה: "בכל שנותיי כשליח ציבור ובייחוד בשנים הקשות האחרונות, עברתי רגעים לא פשוטים. כל אדם אחרי במקומי היה זועק את אשר על לבו ולו רק כדי להגן על הקרובים אליו, אבל אני בחרתי לשתוק. לנהוג באחריות, בכבוד ובדרך ארץ. זו דרכי. כי אני מאמין שכך צריך לנהוג. כך לימד אותי מרן עליו השלום. צריך לחרוק שיניים שלנגד עיניי טובת העם. המטרה ברורה, לעשות כל שביכולתי למען הציבור, באהבה גדולה למען עם ישראל".

עוד הוסיף ישי והבהיר כי המפלגה שהוקמה היא כדי "למנוע את אוסלו ג'".