אירועי הימים האחרונים ופרשת השחיתות במפלגת 'ישראל ביתנו' משפרים את מצבו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, כך עולה מסקר 'פאנל פוליטיקס' שמפרסם הבוקר (שישי) האתר מעריב online.

על פי הסקר נתניהו ממשיך את מגמת העלייה שלו מהשבועות האחרונים ועומד כבר על 23 מנדטים, מנדט אחד בלבד פחות ממפלגת העבודה בראשות יצחק הרצוג וציפי לבני.

בנוסף מגלה הסקר גם עלייה בנתונים הנוגעים לרמת התאמתו לכהן כראש הממשלה.

לאחר שבשבוע שעבר 58% אמרו שאינם מעוניינים בקדנציה נוספת של נתניהו, הסקר הנוכחי מראה מגמת שיפור ועלייה של 3% באהדה לנתניהו כאשר אחוז האנשים שענו שאינם רוצים אותו כראש ממשלה, ירד ל – 55%. עם זאת 33% אחוז ענו שהם רוצים לראות את נתניהו ממשיך לעמוד בראשות הממשלה.

נתונים נוספים מעלים את מספר המנדטים בהם תזכה כל מפלגה באם הבחירות לכנסת ייערכו היום.

כאמור, אם הבחירות היו מתקיימות היום הייתה זוכה מפלגת העבודה בראשות הרצוג ולבני ב – 24 מנדטים, מנדט אחד יותר מהליכוד בראשות נתניהו.

הבית היהודי בראשות נפתלי בנט ממשיכה לשמור על מגמת ההתחזקות והיא כבר על 17 מנדטים. יש עתיד בראשות יאיר לפיד גם מתחילה להראות סימני התאוששות ועל פי הסקר, לו הבחירות היו מתקיימות היום, היא הייתה זוכה ב – 11 מנדטים.

על פי הסקר יהדות התורה ומרצ  זוכות כל אחת ב – 7 מנדטים. במספר דומה זוכה גם משה כחלון עם מפלגתו החדשה 'כולנו'. בנוסף, מפלגת ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן מתרסקת ל – 5 מנדטים בלבד. ראוי לציין שהסקר נערך לאחר פרסום פרשת השחיתות ב'ישראל ביתנו'.

נתון מעניין נוסף שעולה מהסקר הוא מצבן של מפלגותיהם של אריה דרעי ואלי ישי. על פי הסקר ש"ס בראשות דרעי ו'העם איתנו' בראשות אלי ישי, מצליחות לעבור את אחוז החסימה ולקבל 4 מנדטים כל אחת.

אצל המפלגות הערביות המצב הוא כזה: רע"ם תע"ל רושמת התחזקות ועולה ל – 6 מנדטים. חד"ש זוכה ל – 5 מנדטים ואילו בל"ד לא עוברת את אחוז החסימה. על פי הסקר איחוד של שלושת המפלגות הערביות יזכה אותן  ב – 13 מנדטים.

עוד מעלה הסקר כי גם מפלגתו של שאול מופז 'קדימה' לא מצליחה לעבור את אחוז החסימה.