חמאס מנסה להשתקם: בצה"ל מודאגים מהתאוששות חמאס ומזהים שארגון הטרור מקים מחדש בלב האוכלוסייה סדנאות לייצור אמצעי לחימה. כך דיווח הבוקר דורון קדוש בגלי צה"ל.

מדובר במתחמים קטנים שממוקמים בלב האזור ההומניטרי כדי להקשות על צה״ל לאתר ולתקוף את הסדנאות. צה"ל מתקשה לתקוף באזורים האלה מסיבות הומניטריות כמובן ומחשש ללגיטימציה בינלאומית.

לפי הדיווח, גורמי ביטחון אומרים כי אין בעיה להשיג היום חומר נפץ ברצועה והוא קיים בהיקפים גדולים ובהישג יד. בנוסף נאמר שחמאס מנסה להשתמש בנפלים מפצצות חיל האוויר ששוגרו אך לא התפוצצו  כמקור לחומר נפץ שממנו אפשר לייצר אמצעי לחימה חדשים.

בכירים בצה"ל אומרים שמתוך כ-50,000 פצצות שחיל האוויר הטיל ברצועה מתחילת המלחמה, כ-5% לא התפוצצו. סדר גודל של 2,000-3,000 פצצות אלא שמרכיב חשוב במערך ההתעצמות של חמאס הוא גם האנשים שמשמשים כמוקד ידע.

מתחילת המלחמה צה״ל חיסל כ-45 מחבלים מרכזיים בתחום ההתעצמות וייצור האמל״ח גם מחמאס וגם מהג׳יהאד האסלאמי. בצה"ל מעריכים שאם תהיה הפוגה ממושכת בלחימה במסגרת של עסקת חטופים, מערך הייצור של חמאס ישוקם באופן משמעותי.

הבוקר, הודיע דובר צה"ל כי מטוסי קרב בהכוונת אמ"ן ופיקוד דרום חיסלו ברפיח את מחמד צאלח, בכיר בחמאס שעסק בפרויקטים ופיתוח אמצעי לחימה אסטרטגיים במטה הייצור של ארגון הטרור. סביר להניח שהסיכול הממוקד קשור גם לזה.