שר המשפטים יריב לוין התייחס במליאה לסוגיה של אכיפה בררנית וטען כי כרגע המצב לא שווה בין מגזרים שונים בעם ושזה התחיל עוד בימי ההתנתקות עד היום.

וכך אמר: "אני חוזר על עמדתי, צריכה להיות אכיפה שיוויונית כלפי כולם, אכיפה בררנית התחילה עוד בימי ההתנתקות והיא נמשכה במשך שנים ארוכות, זו צריכה להיות קריאה משותפת של כולם כאן, לדרוש לאכוף את החוק כלפי כולם"

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: ערוץ הכנסת)

חברת הכנסת מרב בן ארי התפרצה לדבריו ואמרה: "יש כאלה שמפגינים "נמות ולא נתגייס"

ענה לה לוין: "יש הבדל בין אמירה של אדם בודד שאומר על עצמו שהוא מסרב להתגייס ובזה מטפלים נקודתית, הוא ישב בכלא קריאה לאחרים לא לעשות, לבין אלימות כלפי נבחרי ציבור".

"להחיל את הכללים על כולם"

והוסיף "הפער של האכיפה הבררנית זועק לשמיים. בעולם הכי רגיש וזה עולם חופש הביטוי וההפגנה יש כאלה שמותר להם להפגין ויש כאלה שאסור להם. יש כאלה שמותר להפגין מול הבית שלהם בשש בבוקר ולזרוק פחי אשפה על הרכב שלהם ויש כאלה שאסור להתקרב לבית שלהם מרחק של 300 מטר וזה לא בסדר.

"אומר יותר מזה, התנגדתי תמיד ואני מתנגד גם היום לאיסור ליד בתים של אישי ציבור, אני חושב שזה לגיטימי, במידה, מתוחם ומגודר שתאפשר לשכנים ולילדים לחיות, תחליטו על הכללים. הדבר היחיד הוא להחיל את הכללים על כולם וזה לא מה שקורה וזה דבר חמור מאד".