בשורה טובה לנהגים, הלילה יירדו מחירי הבנזין אל מתחת לרף שבעת השקלים, ויעמדו על המחיר הנמוך ביותר בארבע השנים האחרונות.

המחיר המרבי לליטר בנזין 95 אוקטן נטול עופרת לצרכן בתחנה בשירות עצמי (כולל מע"מ) לא יעלה על 6.90 ש"ח לליטר, ירידה של 15 אג' מהחודש הקודם (ירידה של 2.13%). תוספת בעד שירות מלא תעמוד על 19 אגורות לליטר (כולל מע"מ), ללא שינוי מחודש קודם.

המחיר המרבי לליטר בנזין 95 אוקטן נטול עופרת לצרכן בתחנה בשירות עצמי באילת (ללא מע"מ) לא יעלה על 5.85 ש"ח לליטר, ירידה של 13 אגורות מהחודש הקודם (ירידה של 2.17%). תוספת בעד שירות מלא (ללא מע"מ) תעמוד על 16 אגורות לליטר, ללא שינוי מחודש קודם.

המחירים יורדים

image001

הירידה במחירי הבנזין נובעת משפל במחירי חבית נפט בעולם, בעבר עמד מחירה על כ-100 דולר לחבית, והיום שיעורה עומד על כ-70 דולרים בלבד. בחודש האחרון ירד מחירה של חבית נפט בכ-18% אך שער הדולר עלה ב-2.5% ולכן ירידת המחירים התמתנה. בסך הכל מאפריל 2014 ירד מחיר בנזין 95 ב-60 אגורות לליטר.

יש לציין כי מרכיב המס במחיר של ליטר בנזין, עדיין עומד על כ-50% ולכן שיעור הירידה נמוך יותר מאשר חזו הכלכלנים.